A  A  A  A 
week van de pleegzorg | uw thuis delen, verrijkt uw leven (10/11/2017)

Als Pleegzorggemeente willen we Zoerselse gezinnen rechtstreeks en op een laagdrempelige manier laten kennismaken met pleegzorg. Tijdens de ‘Week van de Pleegzorg’ van 10 tot 19 november vindt u alvast meer informatie in onze infostand in de patio van het administratief centrum. Kom gerust langs!

Enkele weken geleden ondertekenden we reeds het charter ‘Pleegzorggemeente’. Hiermee zetten we ons extra in om pleegzorg bekender te maken in onze gemeente en de bestaande Zoerselse pleeggezinnen beter te ondersteunen.

In Zoersel zijn er momenteel 14 pleeggezinnen die samen 18 kinderen opvangen. Toch hebben we nood aan heel wat meer pleegouders. Voor meer dan 500 kinderen kan er immers op dit moment geen plekje in een pleeggezin gevonden worden door een groot tekort aan kandidaat-pleegouders. Samen met Pleegzorg Provincie Antwerpen stelden we daarom een actieplan (het charter) op om onze inwoners warm te maken voor het pleegouderschap. Daarnaast willen we ook onze bestaande pleeggezinnen heel wat beter en gerichter kunnen ondersteunen. Een van deze pleegouders is de Zoerselse Kris Van Hecke. Haar ervaringen leest u in ons Zoersel magazine van oktober

week van de pleegzorg

Tijdens de ‘Week van de Pleegzorg’ van 10 tot 19 november kunt u voor meer informatie terecht in onze infostand in de patio van het administratief centrum. Ook onze medewerkers staan achter de actie. U zult ze tijdens de Week van de Pleegzorg trots in de patio zien rondlopen met een speciale T-shirt die pleegzorg extra in de verf zet. Ook enkele posters, waarin bekende Zoerselse straten een hoofdrol spelen, sieren de inkomhal van het gemeentehuis. Inwoners van Zoersel roepen we op om mee te helpen in de zoektocht naar nieuwe pleeggezinnen door ook hun vensterraam te doneren aan pleegzorg en er poster met hun straatnaam op te hangen.

Daarnaast kunnen Zoerselse pleegkinderen vanaf nu ook genieten van alle voordelen van onze Z|pas, zoals korting bij culturele en sportieve activiteiten die gemeente & ocmw Zoersel organiseert, bij zomeractiviteiten voor kinderen en zwemlessen in het zwembad van Pulderbos. Meer informatie vindt u op www.zoersel.be/zpas.

Ten slotte organiseren we in het voorjaar van 2018 een infoavond rond pleegzorg. Houd hiervoor onze gemeentelijke kanalen goed in het oog.

meer info:
gezondheid & wereld, T 03 2980 0 00,
Pleegzorg provincie Antwerpen, T 0800 30 181,

actueel
stand van zaken Publiek-Private Samenwerking (PPS) in Halle-Dorp
In 2010 keurde de gemeenteraad een bestek goed om een visie te ontwikkelen voor Halle, die de eigenheid en het karakter van het dorp behoudt en zelfs versterkt. Het gemeentebestuur wil hiermee onder andere de nodige gemeenschapsinfrastructuur realiseren in haar deelgemeente, en dit op maat van Halle. In 2016 werd deze opdracht toegewezen aan Groep Van Roey nv.
We geven u graag een stand van zaken van de verschillende projecten die in Halle gerealiseerd werden, recent opgestart werden of nog op stapel staan. Lees hier meer.


 


In de kijker
 


Wintersalon
Cultuurhuis de Bijl
2 t.e.m. 30 december
24 december gesloten

 

Sandra Vermeir & Christine van Praag | Water met Vuur
Cultuurhuis de Bijl
4 t.e.m. 26 november


Marc Erkens | de Goldbergvariaties van J.S. Bach
Cultuurhuis de Bijl
vrij. 8 december - 20 uur


Kollektivet
Cultuurhuis De Bijl
don. 11 januari - 20 uur


Il Capiltale Umano
Cultuurhuis de Bijl
don. 14 december - 20 uur
 


Joke van Leeuwen | voorbij de vanzelfsprekendheid
Cultuurhuis de Bijl
don. 25 januari - 20 uur