maand van de sportclub | kom sportief uit uw kot

OPNIEUW BEWEGING - Door de coronacrisis kende het vorige sportseizoen een abrupt einde. In september pikken heel wat Zoerselse sportclubs - in de mate van het mogelijke - de draad weer op. Wilt u wat coronakilo’s kwijt, uw algemene conditie verbeteren, of komt u graag gewoon eens terug uit uw kot op een sportieve manier? Grijp dan nu uw kans!

In september vieren we de ‘maand van de sportclub’. De hele maand zwieren heel wat Zoerselse clubs - voorzichtig en coronaveilig - de deuren voor u open en stellen ze zich graag aan u voor. Kom dus uit uw kot en ga gerust de sfeer opsnuiven.

Hieronder vindt u een handig overzicht van de clubs bij wie u terechtkunt voor een gratis initiatieles of een opendeurdag. Kan er een activiteit omwille van de crisis (gewijzigde maatregelen, …) toch niet doorgaan, dan vindt u die info ook op deze webpagina terug.

Ook onze bib in Zoersel staat in september helemaal in het teken van sport. U vindt er een verrassend overzicht en een voorstelling van alle sportclubs in onze - best sportieve, toch? - gemeente.

Veel sportplezier!

Dansstudio Petit Plié | sport: dans

even voorstellen

Bij Dansstudio Petit Plié kunt u terecht voor recreatieve danslessen of u kunt uw kans wagen om deel uit te maken van een wedstrijdteam.
In elke leeftijdscategorie (Mini’s, Kiddies, Kids, Jeugd en Volwassenen) kunt u kiezen voor verschillende dansstijlen. We geven danslessen in volgende stijlen: klassiek ballet, modern, modern-jazz, musical, streetdance, urban en videoclip. Hiernaast hebben we ook nog enkele speciale lessen zoals Solo's & Duetten of Let's Go Viral.
Samen met een geweldig leerkrachtenteam willen we aan jong en oud, beginner en gevorderde, passende lessen aanbieden. Ons uithangbordje is een spectaculaire dansshow op het einde van elk schooljaar.
Wij kunnen alvast niet wachten om jullie weer te verwelkomen in een nieuw dansjaar of op een van onze dansstages!

gratis meedoen?

wat bieden we aan voor de maand van de sportclub: proeflessen

voor wie: voor iedereen van 3 tot 99 jaar

wanneer: 

 • ! geannuleerd - opendeurdag: 6 september van 9 tot 18 uur (afgelast door omstandigheden)
 • proeflessen: de week van 7 september kunnen alle lessen gratis uitgeprobeerd worden. Het lessenrooster vindt u op onze website.

waar:

 • proeflessen: Antoniusschool, de Zoest

wat meebrengen: danskledij

meer weten

www.dansstudiopetitplie.com
Sofie Van Hooydonk en Ine Verschaeve, info@dansstudiopetitplie.com

 

 

Handbalclub Zoersel | sport: handbal

even voorstellen

Wij zijn een jonge nieuwe club op zoek naar jonge sporters die deze leuke sport willen ontdekken. 
Leeftijden tussen de 8 en 13 jaar zijn meer dan welkom.
We hebben onze vaste plek normaal in de sporthal van v.c. Zoersel in de Kapelstraat.

gratis meedoen?

wat bieden we aan voor de maand van de sportclub: Tijdens deze maand kunt u iedere woensdag gratis terecht bij onze club om deze fantastische sport te ontdekken.

voor wie: iedereen tussen 8 en 13 jaar

wanneer: iedere woensdag van september van 18 tot 19 uur

waar: v.c. Zoersel, Kapelstraat

wat meebrengen: sportschoenen, korte broek en t-shirt

meer weten

Gert Van Goethem, M 0474 31 28 12, gertkite@gmail.com

 

Danco Movado | sport: conditielessen

even voorstellen

Slimfit: We oefenen doordacht en op een rustig tempo om onze spieren en gewrichten soepel en gezond te houden. De opwarming is rustig, gewrichten en spieren worden zacht geprikkeld om te bewegen, u bewaakt uw eigen grenzen en bepaalt zelf zo veel mogelijk uw tempo en uw intensiteit.
Al een jaartje ouder? U revalideert van kwetsuur of ziekte? U hebt chronische klachten? Wij proberen u een geheel van oefeningen aan te bieden waarbij uw welbevinden een belangrijke factor is. Een gezellige ontspannen sfeer en vrolijke muziek doen u glimlachen tijdens deze les.

Bodyfit: Een dynamische opwarming, ondersteund door muziek en met een minimum aan coördinatie, waardoor uw hartritme en uw calorieverbruik verhoogt. Een oefenreeks met aandacht voor houdingscorrectie, rompstabiliteit, versoepeling van pezen, gewrichten en spieren – dat alles brengt uw lichaam mee in balans.

Turbofit: Een felle les waarbij de vetreserves moeten boeten en waar de algemene uithouding verbeterd wordt. Intensief tempo, hartslag verhogend, eenvoudige maar snelle bewegingen. Het tweede deel is vooral spierversterkend.

Fitfactor/Fitmen: Een zeer toegankelijke groepsles voor heren. Hebt u een zittend beroep, bent u een beetje vergeten hoe het voelt om te sporten, gezond te bewegen? Uw leeftijd is van geen belang, uw conditie of uw gewicht ook niet. We bieden een les aan waar prestatie niet belangrijk is, waar u kunt sporten met uw eigen mogelijkheden en beperkingen, met een afwisselende waaier van oefeningen. De les is gericht op uithouding, spierversterking en versoepeling van het lichaam. Een ontspannen sfeer draagt bij tot een optimaal trainingseffect.

Fitfactor: Door het flinke tempo van deze les gaat uw hartritme omhoog en verbrandt u heel wat calorieën. Spierversterkende oefeningen voor rug, buik, armen en benen maar ook versoepelende oefeningen zorgen ervoor dat u een krachtig en gezond lichaam houdt of dat u hier naartoe kan groeien.

Ruggensteun: Een les voor wie zijn lichaam lang geen beweging gunde, voor wie rugklachten heeft, voor wie op een rustig tempo en op een veilige manier aan spierversterking en houdingscorrectie wil doen. U krijgt de basis mee voor verantwoord bewegen met de juiste lichaamshouding. Kleine groep, beperkt aantal inschrijvingen.

gratis meedoen?

wat bieden we aan voor de maand van de sportclub: Iedereen kan éénmalig in elke les een vrijblijvende en gratis proefles volgen.

voor wie: volwassenen, senioren, ruglijders en minder mobiele mensen

wanneer: vanaf maandag 7 september, alle weekdagen

 • daglessen: maandag, woensdag en donderdag om 9 en 10 uur
 • avondlessen: dinsdag en donderdag om 18.30, 19.30 en 20.30 uur.

waar:

 • daglessen: de Zoest, Achterstraat
 • avondlessen: de Kiekeboes, Kerkstraat 7

wat meebrengen: sportieve kledij, sportschoenen, water, handdoek, en indien nog Corona gevoelige tijd: eigen matje

meer weten

www.dancomovado.be
Anne Peetermans, M 0476 30 30 53, dancomovado@gmail.com

 

Danco Movado | sport: jazzdans & Zumba

even voorstellen

Vereniging waar iedereen welkom is om te dansen, fitnessen en dergelijke meer.

gratis meedoen?

wat bieden we aan voor de maand van de sportclub: Iedereen kan éénmalig in elke les een vrijblijvende en gratis proefles volgen .

voor wie: jazzdans vanaf derde kleuterklas tot volwassenen. Zumba voor volwassenen.

wanneer: jazzdans op woensdag van 13.30 tot 14.30 uur voor kleuters, van 17.30 tot 18.30 uur voor 5 en 6 lj, jeugd van 18.30 tot 19.30 uur en volwassenen van 19.30 tot 20.30 uur, daarna Zumba tot 21.30 uur. Donderdag jazzdans van 17.30 uur tot 18.30 uur voor 1 en 2 lj, van 18.30 tot 19.30 uur voor 3 en 4 lj.

waar: de Kiekeboes, Kerkstraat 7

wat meebrengen: makkelijke kledij, flesje water en voor Zumba een handdoek. Vergeet ook geen mondmasker.

meer weten

www.dancomovado.be
Hans Clippeleyr, M 0479 26 23 91, dancomovado@gmail.com

 

Danco Movado | sport: yoga en qigong

even voorstellen

Ik sta in voor de ontspannende tak van onze vereniging. Mijn motto is: ontspannen kunt u leren! Via eenvoudige, laagdrempelige oefeningen leer ik u meer rust te vinden: ademhaling, rustige beweging, meditatie en mindfulness komen aan bod. Luister naar uw lichaam, kalmeer uw geest, vind rust in uzelf.

gratis meedoen?

wat bieden we aan voor de maand van de sportclub: de eerste les van elk trimester is een gratis proefles. U kunt gratis komen kennismaken en meedoen. Liefst even vooraf melden via mail.

voor wie: vanaf 18 jaar tot ..., wat vooral telt is de intentie en bereidwilligheid

wanneer:

 • maandagavond van 19.30 tot 20.30 uur, van 20.30 tot 21 uur is een extra half uurtje qigong voor gevorderden
 • dinsdagochtend van 9.30 tot 10.30 uur

waar:

 • maandagavond in de turnzaal van de Kiekeboes, Kerkstraat 7
 • dinsdagochtend in de yogazaal op de tweede verdieping van het Cultureel Centrum Bethaniënhuis, Handelslei 167

wat meebrengen: kledij waarin u makkelijk en soepel kunt bewegen, soepele turnpantoffels of dikke sokken - of op blote voeten kan zeker ook, yogamatje en handdoek en/of dekentje, (meditatie)kussen, flesje water

meer weten

www.dancomovado.be
Mol Mersie, M 0475 69 05 76, molmersie@gmail.com

 

Judoteam Alen vzw | sport: judo

even voorstellen

Door onze judosport ontwikkelt u inzet, discipline, respect, karakter, doorzettingsvermogen en veel zelfvertrouwen. Alsook verbetert u alle prestatiebepalende factoren zoals kracht, uithouding, coördinatie, motoriek en concentratievermogen.
In onze club kunt u zowel recreatief als competitief aan judo doen.
Trainingen zowel voor jeugd als voor volwassenen, dames & heren.
De judolessen gebeuren altijd onder deskundige begeleiding van Roger Alen (BLOSO A-trainer/coaching).
U kunt zich op elk moment van het jaar inschrijven. 2 gratis proeflessen.

gratis meedoen?

wat bieden we aan voor de maand van de sportclub: proeflessen

voor wie: voor alle leeftijden vanaf 5  jaar

wanneer: maandagen 7, 14, 21 en 28 september, van 17.45 tot 18.30 uur voor 5- tot 13-jarigen, van 20 tot 21.30 uur voor 14-jarigen tot volwassenen

waar: sporthal Pierenbos, Halmolenweg 3

wat meebrengen: lange trainingsbroek met shirt (lange mouwen)

meer weten

www.judoschool-alen.be
Roger Alen, M 0477 68 59 11, judoschool-alen@telenet.be

 

Access 2 Joy | sport: groepslessen

even voorstellen

Wilt u werken aan uw conditie? Wilt u uw spieren wat verstevigen? Of sport u gewoon graag in groep? Elke reden is goed genoeg om te bewegen en dat kan bij ons!
Bij Access 2 Joy bieden we verschillende groepslessen aan met kwalitatieve begeleiding en een persoonlijke aanpak zodat iedereen kan sporten op zijn/haar niveau.
Kom gratis een keertje proberen en test welke les het beste bij u past. U kunt elke les 1 keer komen proberen. Hiervoor kunt u een gratis proefles aanvragen via onze website.
Ontdek het volledige aanbod en de uurrooster op onze website.

gratis meedoen?

wat bieden we aan voor de maand van de sportclub: gratis proeflessen

voor wie: dames vanaf 18 jaar

wanneer:

 • dinsdag, om 9 uur BBB en om 10 uur Zumba
 • donderdag, om 19 uur pilatesen om 20 uur Yogirya
 • zondag, om 8.30 uur Yogalates en om 9.30 uur PowerUp!

waar: turnzaal Halle-Dorp

wat meebrengen: sportieve comfortabele kleding en schoenen, yogamatje, handdoek en een flesje water.

meer weten

www.access2joy.be
Jolien Coenen, M 0492 63 57 06, info@access2joy.be

 

AC DAL vzw | sport: atletiek

even voorstellen

AC DAL is een actieve vereniging voor alle leeftijdsgroepen en biedt atletiek aan voor ieder niveau. Zowel voor competitieve als voor recreatieve atleten.

gratis meedoen?

wat bieden we aan voor de maand van de sportclub: Start To Run
Onder begeleiding van Atletiekclub DAL werkt u op een medisch verantwoorde manier aan uw conditie. Zo kunt u op tien weken tijd vijf kilometer lopen! Iedereen vanaf 15 jaar kan deelnemen aan deze uitdaging. Kostprijs is 20 euro voor inwoners van Malle en 30 euro voor niet-inwoners van Malle, sommige mutualiteiten betalen een deel van het inschrijvingsgeld terug. Vraag meer info bij jouw mutualiteit. Wat is inbegrepen in de prijs? Verzekering, gediplomeerde lesgevers en gebruik atletiekpiste. Dit alles onder voorbehoud van eventuele Corona-maatregelen (COVID-19).

voor wie: vanaf 15 jaar

wanneer: van 14 september tot 20 november elke maandag en vrijdag om 19.30 uur op de atletiekpiste van het Mariagaarde Instituut

waar: Ontdek meer over de loopcursus tijdens de infoavond op dinsdag 8 september om 19.30 uur in het gemeentehuis, Antwerpsesteenweg 246, Malle.

wat meebrengen: sportkledij en -schoenen

meer weten

www.acdal.be
Elke Van Echelpoel, M 0485 48 60 64, voorzitter@acdal.be

 

AC DAL | sport: atletiek

even voorstellen

AC DAL is een actieve vereniging voor alle leeftijdsgroepen en biedt atletiek aan voor ieder niveau zowel voor competitieve als recreatieve atleten.

gratis meedoen?

wat bieden we aan voor de maand van de sportclub: proeflessen atletiek

 • Jeugdatleten voor kinderen vanaf geboortejaar 2013. en Benjamins en pupillen (geboortejaren 2010-2013) trainen op dinsdag van 18.30 tot 19.45 uur aan de piste van Mariagaarde in Westmalle.
  U kunt vanaf de eerste dinsdag van september aansluiten voor enkele proeflessen.
  Ook voor andere jeugdreeksen kunt u aansluiten voor een proefles. Hiervoor kunt u best met ons contact opnemen. Omwille van Covid-19 trainen deze atleten (voorlopig) in kleinere groepen.
 • Atleten en recreanten die graag lange afstand (+5 km) lopen kunnen op op dinsdagavond (19.30 uur) en zondagmorgen (9.30 uur) aansluiten bij onze groep recreanten/competitie atleten voor een duurloop. We vertrekken telkens aan Mintjens Arena in Westmalle.
  Tempo speelt geen rol, we hebben verschillende groepen.
  Op donderdagavond (19.30 uur) staat er een intervaltraining op het programma op de piste van Mariagaarde.

U kunt gratis aansluiten voor enkele proeftrainingen.
Bovenstaande is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen omwille van Covid-19 maatregelen.

voor wie: vanaf geboortejaar 2013

wanneer:

 • jeugdreeksen (geboortejaar 2010-2013): dinsdag van 18.30 tot 19.45 uur
 • andere jeugdreeksen: gelieve contact op te nemen
 • recreanten/afstandlopers: dinsdag 19.30 uur, donderdag 19.30 uur, zondag 9.30 uur

waar:

 • jeugd en intervaltraining (donderdag training recreanten/afstandlopers): piste Mariagaarde, Oude Molenstraat 13, Malle
 • recreanten/afstandlopers (dinsdag en zondag): Mintjens Arena, Heidemolenbaan 75, Malle

wat meebrengen: sportkleding en loopschoenen

meer weten

www.acdal.be
Elke Van Echelpoel, M 0485 48 60 64, voorzitter@acdal.be

 

Circusateljee Spelati | sport: circustechnieken

even voorstellen

Circusateljee Spelati is een bruisende circusschool uit Halle-Zoersel. Wie ons ateljee binnenwandelt, krijgt meteen een circusgevoel. Een gevoel van samen en toch jezelf mogen zijn. Een gevoel van met elkaar plezier maken op een onbezonnen manier. Circus is expressief zijn, jezelf tegenkomen, groeien, ... Circus is een sterkere IK en WIJ.

gratis meedoen?

wat bieden we aan voor de maand van de sportclub: gratis proeflessen

zie www.spelati.be.

voor wie: van 6 tot 99 jaar

wanneer:

 • op zaterdag: 9 - 19.30 uur: verschillende leeftijdsgroepen en specialisaties
 • op dinsdag: 17 - 22 uur: 7 - 10 jarigen, +10 jarigen en volwassenen

waar: sporthal gemeentelijke basisschool Pierenbos, Halmolenweg 3

wat meebrengen: extra sportschoenen voor binnen, gemakkelijke kledij (liefst zonder knopen, lintjes of ritsen)

meer weten

www.spelati.be
Tom Verdyck, M 0472 99 52 32, info@spelati.be

 

BBC Floorcouture Zoersel | sport: basketbal

even voorstellen

Vanaf 6 jaar kan je basketbal leren op een ontspannen en speelse manier.
Iedere woensdag trainen wij in de sporthal van de GSA (Achterstraat) van 15.30 tot 17 uur (6 - 9 jaar)
Op maandag van 18 tot 19.30 uur en op woensdag van 17 tot 18.30 uur trainen de U12 (9 - 11 jaar)
Op dinsdag van 18 tot 19.30 uur en op woensdag van 17 tot 18.30 uur trainen de U14 (12 - 13 jaar)
Onze heren trainen elke dinsdag en vrijdag van 19.30 - 21 uur.

gratis meedoen?

wat bieden we aan voor de maand van de sportclub: gratis proeflessen tijdens de maand september

voor wie: van 6 tot 13 jaar

wanneer:

 • iedere woensdag in de maand september van 15.30 tot 17 uur voor 6 - 9 jaar
 • iedere woensdag in de maand september van 17 tot 18.30 uur voor 9 - 13 jaar

waar: sporthal gemeentelijke basisschool Beuk & Noot, Ter Beuken 1

wat meebrengen: sportieve kledij en sportschoenen die geschikt zijn voor binnensporten

meer weten

www.bbczoersel.be/home/
Danny Verachtert, info@bbczoersel.be