aanleg nieuw skateplein gestart

Achter jeugdhuis JoeNiz in Sint-Antonius startte de aannemer begin deze week met de aanleg van een gloednieuw skatepark. De bedoeling is om er een plek van te maken waar zowel skaters als niet-skaters zich thuis voelen. De opening is voorzien in het voorjaar van 2020.

Anno 2019 is skaten aan zijn zoveelste ‘revival’ toe. Ook in Zoersel heeft de jeugd het skateboard massaal herontdekt. En zij willen natuurlijk graag een eigen plek om hun skatevaardigheden verder bij te schaven. Omdat het huidige skateterrein aan het Sint-Teunisplein zich niet meer in een goede staat bevindt, besliste het vorige bestuur al om een nieuw skateterrein aan te leggen. Het grasterrein achter jeughuis JoeNiz in de Achterstraat bleek hiervoor de geschikte locatie. Dicht bij het centrum, maar toch afgelegen genoeg, zodat de overlast voor de buren beperkt blijft.

Het nieuwe terrein wordt een ‘landscape skatepark’ van ongeveer 460 m2, mét ingewerkte toestellen. Voor de ondergrond wordt gepolierde beton gebruikt. Het park werd zo ontworpen dat zowel beginnende als gevorderde skateboarders, inlineskaters en steppers hier hun hart kunnen ophalen. Onze sportievelingen kunnen zich alvast verwachten aan de volgende skatetoestellen: quarter, curb, pyramid, bank, poolcooping corner, wedding cake, flatrail … Even geduld nog: de opening is momenteel voorzien in het voorjaar van 2020.