als de centen (bijna) op zijn

De coronacrisis brengt veel onzekerheid met zich mee, ook op financieel vlak. Voor heel wat mensen waren de coronamaatregelen de spreekwoordelijke druppel. Ze kunnen vaak niet meer verder zonder extra hulp. Hebt u het financieel moeilijk? Neem dan zeker contact met ons op. Als gemeente & ocmw doen we ons uiterste best om u verder te helpen.

extra steun

Ons ocmw ontvangt extra middelen om Zoerselaars die het financieel moeilijk kregen tijdens de coronacrisis, te ondersteunen. Die middelen worden onder andere ingezet voor extra voedselhulp, psychosociale hulp, financiële hulpverlening en consumptiewaardenbonnen. Neem hiervoor contact op met onze dienst maatschappelijk welzijn via het nummer 03 2980 0 00. Zij bekijken, samen met u, wat de mogelijkheden zijn.

sociale kruidenier ‘De Netzak’

De NetZak is een buurtwinkeltje waar u met een Z|pas de nodige basisproducten kunt kopen. Het gaat om zaken als gezonde voeding en huishoud- en lichaamsverzorgingsproducten. U vindt de NetZak in de oude feestzaal van ons administratief centrum (Handelslei 167). U kunt er elke donderdag terecht van 9.30 tot 12.30 uur.

Wist u trouwens dat de NetZak op 8 oktober haar vierde verjaardag mocht vieren? Een dikke DANK-U-WEL aan het hele team van vrijwilligers is daarom zeker op zijn plaats! Wilt u ook graag vrijwilliger worden bij de NetZak? Neem dan contact op via vrijwilligerspunt@zoersel.be of via het nummer 0492 25 82 36.

Z|pas

Hebt u een beperkt inkomen? Dan kunt u, als inwoner van Zoersel, onze gratis Z|pas aanvragen. Met deze pas:

  • krijgt u korting bij verschillende activiteiten van Zoerselse verenigingen, Samana en Welzijnsschakels en gemeente & ocmw.
  • krijgt u korting op vervoer door Handicar, zwemlessen in Pulderbos, schooluitstappen …
  • kunt u klant worden bij onze sociale kruidenier de NetZak.

U komt in aanmerking wanneer uw gezinsinkomen onder de Europese armoedegrens, vermeerderd met 200 euro, ligt.

Meer info? Neem een kijkje op www.zoersel.be/zpas of neem contact op met onze dienst maatschappelijk welzijn via het nummer 03 2980 0 00.

praktische gids om te besparen

Kent u de overzichtelijke gids ‘meer doen met minder’ van Huis van het Kind Voorkempen al? Deze gids bevat praktische tips om geld te besparen en geeft u meer informatie over de verschillende initiatieven in onze gemeente waar u gebruik van kunt maken. De gids geeft u uitleg over de Z|Pas, buurtwinkel de NetZak, Rap op Stap, spelotheek Dobbeltje, de minder mobielen centrale …U kunt deze gids gratis downloaden op de website van Huis van het Kind. Meer informatie om uw budget te bewaken vindt u hier terug.

Dag van Verzet tegen Armoede

Op 17 oktober is het Werelddag van Verzet tegen Armoede en vragen we aandacht voor alle mensen die het moeilijk hebben.