bedankt Mondmaskerszoersel!

BEDANKT – Op woensdag 20 mei maakten de vrijwilligers van Mondmaskerszoersel hun laatste maskers in het tijdelijk naaiatelier in de Kapel. Ze stikten en streken maar liefst 2.650 exemplaren bij elkaar. Ondertussen gaat de bedeling van de maskers verder, en we hebben zelfs nieuws over de beloofde federale mondmaskers. En weet u trouwens hoe u een mondmasker exact moet gebruiken?

Zoe’ne vrijwilliger

We willen de vrijwilligers van Mondmaskerszoersel enorm bedanken voor hun inzet en hun toewijding om het atelier draaiende te houden. Ze hebben letterlijk bergen stof en lint verzet om 2.650 mondmaskers te vervaardigen voor de Zoerselaars. De 68 vrijwilligers kregen van het bestuur fairtradepralines van bij een lokale handelaar. Ook andere inwoners zijn aan het naaien geslagen en zamelden hiermee nog eens tientallen extra maskers in. Namens alle Zoerselaars en het bestuur: dank u wel!

verdeelpunten

Elke inwoner kan zijn filter, en eventueel een mondmasker als u dit nog niet heeft, komen ophalen bij een verdeelpunt. Momenteel hebben we al 2.698 filters en 2.592 mondmaskers uitgedeeld.

In elke deelgemeente is er een verdeelpunt / inzamelpunt: 

  • deelgemeente Zoersel: de bib van Zoersel (Dorp 54), van maandag tot vrijdag van 14 tot 17 uur 
  • Halle: de bib van Halle (Halle-Dorp 67), op dinsdag, op woensdag en op vrijdag van 14 tot 17 uur 
  • Sint-Antonius: de inkom van het administratief centrum (Handelslei 167), van maandag tot vrijdag van 14 tot 17 uur 

Breng uw identiteitskaart mee! Die hebt u nodig om uw bezoek voor u en uw gezin te registreren.

U kunt ook voor iemand anders een mondmasker komen ophalen, maar dan moet u wel zijn of haar identiteitskaart meenemen.

inzamelen

Natuurlijk kunt u nog steeds zelfgemaakte mondmaskers binnenbrengen. Deze blijven de deur uitvliegen naar Zoerselaars die er nog geen hebben. Dit doet u nu niet meer in de Kapel, maar in één van de drie verdeelpunten: het administratief centrum, de bib in Zoersel en de bib in Halle.

hoe draagt u uw mondmasker

Het dragen van een mondmasker helpt om elkaar te beschermen, maar alleen wanneer u het masker correct draagt. Opzetten, afzetten, dragen, wassen en bewaren zijn handelingen die u met de nodige zorg moet doen.

De voornaamste richtlijnen worden in deze infographic samengevat. Meer informatie vindt u op de website van info-corona.

 

OPGELET! 

We hebben geconstateerd dat er bij een aantal pakketten met mondmaskers geen handleiding werd meegeleverd. Hiervoor onze oprechte excuses. De handleiding kunt u terugvinden via deze link

Ook de aangekochte mondmaskers voldoen aan de normen. Door onze leverancier en producent is bevestigd dat de mondmaskers zonder enig probleem op 60° C kunnen gewassen worden en dat deze wel degelijk veilig zijn.