bezorg kinderen een onvergetelijke vakantie

Elk jaar zorgt Euro-Children ervoor dat kinderen uit probleemgebieden op vakantie kunnen in Europa. Ook in Vlaanderen verwelkomen we elk jaar 40 kinderen.

De meeste kinderen komen elk jaar terug naar hetzelfde gastgezin, maar er zijn ook telkens nieuwe kandidaten. Volgende zomer komen er twintig kinderen voor de eerste keer naar Vlaanderen. Het gaat om kinderen uit Wit-Rusland, ongeveer 100 kilometer van Tsjernobyl.

nucleaire ramp

De ramp in Tsjernobyl dateert al van 1986. Toch zijn de gevolgen nog steeds actueel. Ook de kinderen van deze generatie kunnen niet aan de gevolgen ontsnappen. Het aantal kankergevallen bij hen ligt zeer hoog, vooral in de vorm van schildklierkanker en leukemie.

een boost voor de gezondheid

Buiten de radioactieve besmetting, vormt ook de nutriënten-arme voeding en de permanent vervuilde omgeving problemen. Een vakantie in ons land, zelfs al is het maar voor enkele weken, betekent een extra boost voor hun gezondheid.

op zoek naar gastgezinnen

Volgende zomer verwacht Euro-Children twintig jongens en meisjes tussen 8 en 12 jaar, die voor de eerste maal naar Vlaanderen zullen komen. Bezorgt u deze kinderen een onvergetelijke vakantie in Vlaanderen? Stel u dan nu kandidaat en neem contact op met Euro-Children via info@euro-children.be of M 0495 67 82 37. Meer informatie vindt u terug op www.euro-children.be of op hun Facebookpagina.