blije bijen dankzij nieuwe plantenpakketten

Hebt u een tuin? Dan draagt u eigenlijk een grote verantwoordelijkheid voor uw gasten en medebewoners, zoals bijen, vlinders en zweefvliegen. Zij hebben het niet makkelijk, maar u kunt hen helpen!

Honingbijen, solitaire bijen, vlinders en zweefvliegen hebben één ding gemeen: ze overleven bij gratie van nectar en stuifmeel, die heel wat bloemen en planten bijna het jaar rond voorzien. Jammer genoeg is dit aanbod vaak te klein of te eenzijdig. En dat is meteen één van de belangrijkste oorzaken waarom deze vlijtige beestjes het vandaag niet makkelijk hebben. Een veelzijdig nectar- en stuifmeelaanbod is immers cruciaal voor hen. Van vroeg in de lente tot laat in de herfst vliegen ze rond op zoek naar voedsel voor hun nageslacht.

lekker handig

Wilt u hen daarbij een handje helpen, dan kunt u uw tuin omtoveren tot een bloemenparadijs. Ook een klein balkonnetje of voortuin kan perfect bijenvriendelijk worden. Al met een paar planten - in borders en plantvakken, maar ook in potten en bakken - kunt u hen lokken. U staat er bovendien niet alleen voor! Onze bijenraad verkoopt dit voorjaar namelijk voor het eerst bijenvriendelijke plantenpakketten. Lekker handig, niet?

Er zijn twee verschillende pakketten van € 30 met telkens vijf verschillende plantsoorten, goed voor 5 m² bloemenpracht. Eén pakket (25 plantjes) gedijt het best in de volle zon, een tweede (24 plantjes) kunt u ook in de halfschaduw planten. De meeste planten zijn inheems en bloeien in de late zomer/vroege najaar. Ze zijn bovendien allemaal biologisch geteeld. Op die manier dragen we zorg voor onze planeet en voorkomen we dat onze insecten in aanraking komen met pesticiden.

bestellen

U kunt de pakketten online bestellen via onze webshop*. Dit kan tot en met 9 maart.

*Hebt u problemen bij het plaatsen van een bestelling? Neem dan contact op met onze dienst vrije tijd via vrije.tijd@zoersel.be. U wordt zo snel mogelijk verder geholpen.