boek je boek online

Sinds het begin van de coronamaatregelen heeft onze bibliotheek een aangepaste dienstverlening waarbij er enkel boeken op afspraak ontleend konden worden in het bibliotheekfiliaal van Zoersel en er aan beperkte criteria moest voldaan worden om iets te lenen. Maar daar komt nu verandering in.

uitbreiding afhaalpunten

Met de verlenging van de coronamaatregelen tot 3 mei breidt de bibliotheek de dienstverlening op afspraak ook uit naar de filialen van Halle en Sint-Antonius. Eén dag per week heeft u de mogelijkheid om in beide bibliotheken uw materialen op te halen. De dienstverlening zal in Sint-Antonius en Halle op dezelfde manier worden georganiseerd als in de bibliotheek van Zoersel.

zo gaat het in zijn werk

U kunt online of telefonisch vijf titels doorgeven van materialen die u wilt lenen. Vervolgens wordt er een afhaalmoment afgesproken en kunt u in de inkomhal van de betreffende bibliotheek uw boeken, dvd’s of cd’s afhalen. Hierbij wordt er voor gezorgd dat er geen contact is tussen u en een bibliotheekmedewerker. De enige vereiste is dat u het materiaal dat u wilt lenen, afhaalt in de bibliotheek waar het ter beschikking is. Een boek dat aanwezig is in de bib van Zoersel zal dus daar moeten afgehaald worden. Er worden geen materialen tussen de verschillende filialen overgebracht.

criteria om materialen te lenen?

Iedereen die reeds lid is van de bibliotheek van Zoersel, ook niet-inwoners, kunnen vijf materialen lenen. Momenteel worden er echter geen nieuwe lidmaatschappen aangemaakt.

Alle materialen met een uitleendatum na 1 maart 2020 zijn verlengd tot 30 juni 2020. Materialen die vóór 1 maart 2020 moesten worden teruggebracht, worden niet verlengd. De boete zal tijdens de sluitingsperiode niet oplopen. Met deze verlenging hopen we dat u als bezoeker bij de heropening de materialen gespreid zult terugbrengen. U kunt uw boeken, dvd’s of cd’s ook achterlaten in de boekenschuif.