brengt u ook Zoerselaars in vervoering? | infosessie Minder Mobielen Centrale

Voor Melissa en Kirsten zijn mensen als Jeroen, Renild en Jef absolute helden. Zonder hun onmisbare hulp zouden ze immers niet bij hun vrienden, hobby, doktersafspraak … geraken. En u? Brengt u onze Zoerselaars binnenkort ook in vervoering? Kom naar de infosessie op 8 december!

Onze Minder Mobielen Centrale (MMC) is er voor mensen die – het spreekt voor zich – minder mobiel zijn, maar toch op hun doktersafspraak willen geraken, hun wekelijkse boodschappen moeten doen of graag hun familie bezoeken …

Jeroen en Kirsten aan het woord

Wie beantwoordt aan de voorwaarden (bv. niet of moeilijk gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer, inkomensgrens) kan dan rekenen op onze vrijwillige chauffeurs, zoals Jeroen: “Ik vind het belangrijk dat iedereen kan deelnemen aan de maatschappij. De MMC is voor mij perfect om als vrijwilligerswerk te doen, omdat het zo’n flexibele werking is. De momenten waarop ze je kunnen inschakelen als chauffeur, kies je volledig zelf.”

En voor cliënten zoals Kirsten zijn de MMC-chauffeurs onmisbaar, omdat “ik het enorm leuk vind om maandagavond te gaan dansen, samen met andere mensen met een beperking. Daar kan ik mij uitleven en een dansje voor het optreden oefenen. Maar als er geen chauffeur is, kan ik er niet geraken.”  

Breng ook Zoerselaars in vervoering!

Hebt u zin om als chauffeur aan de slag te gaan bij de MMC? Neem dan contact op met onze dienst thuiszorg op thuiszorg@zoersel.be of 03 2980 0 00.

Eerst graag wat meer informatie?

Dan bent u meer dan welkom op onze infosessie:
op donderdag 8 december
om 19.30 uur
in zaal dorpszicht van bibliotheek Zoersel (Dorp 54).