check de vervaldatum van uw rijbewijs

Met welk rijbewijs rijdt u rond? Een rijbewijs bankkaartmodel of nog een papieren exemplaar? Als u met een rijbewijs bankkaartmodel rijdt, kijkt u best even de vervaldatum na.

papieren rijbewijs

Rijdt u nog rond met een papieren rijbewijs, dan hoeft u op zich niets te doen. Vanaf 2033 moet u een nieuw rijbewijs (bankkaartmodel) hebben. Let er wel op dat u nog steeds moet lijken op de foto op uw rijbewijs. Is dat niet het geval, dan moet u een nieuw rijbewijs aanvragen. U kunt hier namelijk een boete voor krijgen.

Let op! Rijdt u nog met een wit papieren rijbewijs, dan vraagt u best nu al een bankkaartmodel aan. Deze rijbewijzen zijn namelijk niet volgens het Europees model en niet geldig in het buitenland. Het roze papieren rijbewijs is wel geldig in het buitenland.

nieuw rijbewijs

Hebt u al een nieuw rijbewijs, dan kijkt u best even de vervaldatum na. Deze vindt u terug onder punt 4b. Het nieuwe rijbewijs is 10 jaar geldig en werd voor het eerst ingevoerd in 2013. Dat wil zeggen dat er dit jaar heel wat rijbewijzen vervallen. Voor rijbewijzen die vervallen vanaf 1 juli 2023 worden binnenkort de eerste herinneringsbrieven opgestuurd.

boete

Als u merkt dat de vervaldatum van uw rijbewijs dichterbij komt, maak dan een afspraak voor de aanvraag van een nieuw rijbewijs via onze dienst burgerzaken. Een nieuw rijbewijs kost 20 euro. Als u met een vervallen rijbewijs rondrijdt, riskeert u een fikse boete. Kijk dus de datum toch maar eens goed na.