cijfers van hoop | laat u vaccineren

Cijfers spelen al sinds het begin van de pandemie een grote rol. Dagelijks werden en worden we ermee geconfronteerd. Cijfers die stonden voor problemen, ellende en in veel gevallen ook pijn. Sinds januari ook cijfers over de vaccinaties. Het goede nieuws is dat deze vaccinatiecijfers de goede kant op gaan. Ze geven hoop voor de toekomst.

leven zonder beperkingen

Staat u ook zo te popelen om uw ‘oude’ leven opnieuw op te pikken? Uw familie en vrienden een dikke knuffel geven, opnieuw naar concerten gaan, of gewoon … terug kunnen leven zonder beperkingen. Daarvoor moet iedereen zo snel mogelijk zijn of haar prik gaan halen.

Momenteel hebben in onze gemeente al meer dan 57% van de 18-plussers hun eerst vaccin gekregen. Bent u ook één van hen? Dan bent u goed bezig. Moet u zich nog aan de regels houden nu u gevaccineerd bent? Ja, tot er voldoende mensen gevaccineerd zijn.

voor uzelf én voor uw geliefden

Als u zichzelf laat vaccineren, bent u beschermd tegen COVID-19. U hebt minder risico om ernstig ziek te worden, u bent minder besmettelijk en helpt dus de verspreiding van het virus tegen te gaan. “Waarom zou ik me laten vaccineren als ik mij nog aan de regels moet houden?” is een vraag die regelmatig gesteld wordt.

Op dit moment is het heel belangrijk dat u de mensen uit uw omgeving ook beschermt. Als u gevaccineerd bent, kunt u nog steeds besmet raken en de kans dat u het virus doorgeeft is reëel. Geeft u dit door aan iemand die nog niet gevaccineerd is, kan dit ernstige gevolgen hebben.

gevaccineerd? Laat het zien!

De komende weken kunt u op verschillende openbare plaatsen in onze gemeente een fotobooth vinden waar u de hoofdrol kunt spelen in onze vaccinatiecampagne. Hoe doet u dat?

  • Neem een foto van uzelf (selfie) in de booth.
  • Post de foto op Facebook of Instagram met de hashtag #iklaatmevaccineren
  • Proficiat! U bent nu ambassadeur van onze vaccinatiecampagne.

De fotobooth vindt u terug op volgende locaties:

  • 7 tot en met 27 juni: administratief centrum (Handelslei 167)
  • 28 juni tot en met 11 juli: bib Halle (HalleDorp 67)
  • 12 juli tot en met 25 juli: bib Zoersel (Dorp 54)

de vaccinaties in cijfers

Sinds 23 februari worden er in het vaccinatiecentrum van de eerstelijnszone Voorkempen vaccinaties in de strijd tegen het coronavirus toegediend.

  • Er werden al 49.941 vaccinaties toegediend in het vaccinatiecentrum.
  • In onze eerstelijnszone heeft 55,11% van de 18-plussers minstens één prik gekregen.
  • Al 10.530 van onze 18.176 inwoners (18+) hebben al minstens één dosis ontvangen. Dit komt neer op 57,82%.

Het volledige artikel kunt u nalezen in ons ZOERSELmagazine van juni (pagina 5).