de derde ‘Pompier word je hier’-dagen

Brandweer Zone Rand maakt zich naar goede gewoonte op voor haar jaarlijkse rekrutering voor vrijwillige brandweerlui. De procedure om brandweerman (M/V/X) te worden mag je niet onderschatten. Om een correct beeld te schetsen van de precieze jobinhoud en de procedure organiseert Brandweer Zone Rand op 23 maart en 27 april 2024 ‘Pompier word je hier’-dagen in de kazernes van Oostmalle en Edegem. Er zijn dit jaar ook lokale informatiesessies in de kazernes.

perfect fit?

Ben je 18 jaar of ouder, woon je in de zone op maximaal 5 minuten van één van de 20 kazernes van de zone en wil je vrijwillig brandweerman worden? Dan start alles met het behalen van het federaal geschiktheidsattest (FGA) voordat je kan solliciteren bij de brandweer. Daarvoor heb je niet alleen een sterke motivatie nodig, maar moet je ook beschikken over verschillende cognitieve, technische en fysieke competenties. Die kan je ontdekken tijdens de ‘Pompier word je hier’-dagen.

‘Pompier word je hier’-dagen 

De meeste FGA-proeven kan je thuis trainen en oefenen. Maar voor sommige testen heb je extra materiaal nodig. Tijdens een ‘Pompier word je hier’-dag kan je net die oefeningen trainen en uitproberen. Denk hierbij aan het beklimmen van een 30 meter hoge ladder op een brandweerwagen, een houtbewerkingsoefening of een loodgieterij- of elektriciteitsopdracht vervullen tegen de klok. Ook het ‘echte’ brandweerwerk komt aan bod in de vorm van het openknippen van een autowrak of een BIN (Brandweerman in Nood) oefening. Zo kan je je goed geïnformeerd inschrijven voor het behalen van een federaal geschiktheidsattest in een provinciale brandweerschool. Het attest behaal je in één dag en is gratis.

inschrijven

Wil je deelnemen? Dan ben je verplicht je te registeren via dit formulier

Elke ‘Pompier word je hier’-dag start om 8.30 uur en duurt tot 16.30 uur (wees op tijd!).

  • kazerne Oostmalle, Turnhoutsebaan 8, 2390 Malle
    zaterdag 23 maart 2024
  • kazerne Edegem, Zomerlei 41, 2650 Edegem
    zaterdag 27 april 2024