de Kapel wordt stille studeerplek

BLOKPERIODE – De blokperiode komt er weer aan. Studenten hebben nood aan een rustige plek waar ze zich volledig kunnen concentreren op hun studies. Vorige jaren zorgden we reeds voor een rustige studeerplek in de bibliotheek. Omwille van de coronacrisis en de bijhorende maatregelen kan dit jammer genoeg niet. Daarom stellen we vanaf 25 mei onze Kapel ter beschikking van studenten. 

gedaanteverwisseling 

De afgelopen weken deed de Kapel reeds dienst als naaiatelier voor burgerinitiatief Mondmaskerszoersel. Vanaf nu maken we er plaats om onze studenten aan het werk te zetten.

Er werd dan ook beslist dan om vanaf maandag 25 mei tot en met 30 juni de Kapel open te stellen voor studenten en er zo een stille studeerplek van te maken. De Kapel biedt voldoende oppervlakte om studenten ver genoeg uit elkaar te zetten zodat de veiligheidsvoorschriften omtrent corona gerespecteerd kunnen worden. Zo biedt deze locatie dagelijks plaats voor 30 ijverige studenten.

huishoudelijk reglement

Als student, kunt u er alle werkdagen terecht tussen 9 en 17 uur. Er zal een strikt huishoudelijk reglement opgemaakt worden dat ervoor zorgt dat de veiligheidsvoorschriften nageleefd worden. Zo kan in de Kapel de sociale afstand van 1,5 meter gegarandeerd worden, studenten zijn verplicht hun handen te ontsmetten voor ze binnenkomen en een mondmasker te dragen bij aankomst en vertrek.

reserveren

Wilt u ook gebruik maken van onze studeerruimte? Dan kunt u een plek reserveren via onze webshop. Hiervoor moet u eerst een profiel aanmaken. Een handig instructiefilmpje op onze webshop leert u hoe dat moet. Om hygiënische redenen, kunt u enkel per dag reserveren en niet per uur. Hoe frequenter de rotatie van verschillende studenten, hoe groter het risico natuurlijk. Meer informatie hierover vindt u in ons huishoudelijk reglement.

studeerplek in elke deelgemeente

We bekijken of het mogelijk is om in elke deelgemeente een studeerplek te organiseren. Zo kunt u als student dichtbij huis in een rustige omgeving terecht en hoeft u geen onnodige (verre) verplaatsingen te doen.