de Sint komt, maar je zal hem helaas niet in het echt zien

De Sint liet ons weten dat hij dit jaar wél naar ons land komt, maar dat de lieve kinderen hem helaas niet in het echt zullen zien. Op zijn leeftijd kan corona immers extra gevaarlijk zijn.

“Bezoeken bij kindjes thuis of grote Sinterklaasfeesten, het is in deze tijden niet verantwoord” laat de hoofdpiet weten. “De kans dat je dit jaar de Sint (of een hulpsint) op straat ziet, is dus klein.”

geen sinterklaasstoet, maar wel op tv

Dat betekent dat ook de Sinterklaasstoet in Sint-Antonius dit jaar helaas niet doorgaat.

“Als kindjes de Sint willen zien, zal het op tv of via Skype zijn,” zegt de hoofdpiet nog. En dat is waar. Kruip gezellig tegen elkaar met je broertjes en zusjes in de zetel en volg de aankomst van de Sint op zaterdag 14 november omstreeks 14 uur op Ketnet of op één.

Met onze Zoerselse scholen maakte de Sint aparte afspraken. Sommige scholen kozen voor een leuke videoboodschap met de Sint en zijn roetpieten, in andere scholen komt de Sint heel eventjes van op een veilige afstand zwaaien. Wat het ook wordt; het wordt een zeer fijn, maar coronaveilig Sinterklaasfeest!

Sinterklaaszoektocht in het park van Halle

Toch liever wat meer Sinterklaasactie? Van 14 november tot 6 december kan je met je gezinsbubbel de Sinterklaaszoektocht van Ferm Jong Halle meedoen in het park van Halle. Ga op zoek naar de pietjes, scan de QR-codes en voer de leuke opdrachten uit. Plezier verzekerd!