fietsactie voor veilig fietspad langs N12

Begin september organiseerde de Fietsersbond samen met de gemeenten Zoersel en Malle een fietstocht langs de N12, tussen Sint-Antonius en Malle, om te pleiten voor een veilig fietspad langs deze gewestweg. Op 10 november doen we dit nog eens over, deze keer op initiatief van de gemeente Malle. Een initiatief waar wij graag mee op ingaan.   

onveilig gevoel

We moedigen onze jongeren, werknemers en inwoners aan om zoveel mogelijk de fiets te nemen. Dat heeft immers een positieve invloed op de gezondheid, het milieu en de files. Maar tegelijkertijd stellen we vast dat heel wat mensen, die van Sint-Antonius naar Malle moeten of andersom, hun fiets thuis laten omdat ze zich onveilig voelen op het fietspad langs de N12 (Antwerpsesteenweg).  

probleem aankaarten

We willen dit probleem nogmaals uitdrukkelijk aankaarten bij de minister van mobiliteit, in de hoop dat het Agentschap Wegen en Verkeer snel werk kan maken van de aanleg van twee veilige, gescheiden enkelrichtingsfietspaden langs de N12.

En dat doen we door een nieuwe fietsactie op vrijdag 10 november. We nodigen alle leerlingen uit het secundair onderwijs, die dagelijks met de fiets van Sint-Antonius naar Malle rijden, uit om onder politiebegeleiding mee te fietsen. Het vertrek is voorzien om 7.40 uur aan het administratief centrum (Handelslei 167). U kunt onderweg nog aansluiten op de hoek van de N12 met:

  • de Lacroixlaan
  • de Sint-Pauluslaan
  • de Tichelmanstraat
  • de Stekensbergstraat

De fietstocht eindigt aan het gemeentehuis in Malle. Van daaruit kan iedereen dan nog tijdig op school geraken.

Fietst u mee?

Hoe meer volk, hoe duidelijker ons signaal! Elke fietser krijgt bij aankomst een wafel en een gadget.