Futura Festival | laat de toekomst groeien

Op zondag 10 oktober toveren we het dorpsplein van Halle van 13 tot 19 uur om tot een gezellig en gratis dorpsfestival voor jong en oud: welkom op het Futura Festival!

heerlijk en gezellig

Op het festival koppelen we het heerlijke en plezante aan het praktische.

Dat betekent; we zorgen voor verfrissende dorstlessers, heerlijke hapjes en toffe (kinder)animatie. Daarnaast kunt u uw licht opsteken in de energieke infostands en neemt u nog wat goede tips mee naar huis! Want op het Futura Festival denken we aan de toekomst, op alle mogelijke manieren.

Wat u allemaal kunt verwachten: 

wonderlijke wijnen en bier van hier | Bestelt u een frisse pint of een wonderlijk wijntje op ons festival? Dan kunt u op uw twee oren slapen dat u Belgische topkwaliteit vasthebt, met liefde gemaakt én met lokale producten!
heerlijke hapjes | Bij een drankje hoort ook een heerlijk hapje! Die ingrediënten komen dan weer van de lokale producent. Hoe lokaler, hoe beter!
wilde kookdemo | Ga mee op pad met onze bushcrafter en ontdek hoe u de natuur op uw bord tovert. 
energieke infostands | Spring binnen in één (of meer) van de infostands. Daar komt u bijvoorbeeld meer te weten over hoe u uw tuin duurzaam en ecologisch maakt of welke energiebesparende maatregelen u kunt nemen in uw woning.
coole kinderworkshops | Ook aan uw zoon of dochter hebben we gedacht. Ze kunnen een heuse windmolen bouwen op zonne-energie, een écht bijenhotel in elkaar knutselen of zaadbommen maken die voor een feeëriek tafereel zorgen in uw tuin.

geweldige livemuziek | Kom mee swingen op de Rock'n Roll-muziek van Revenuer Men of de wereldse klanken van Murga Agrum.

U bent van harte welkom op zondag 10 oktober tussen 13 en 19 uur op het dorpsplein van Halle. De toegang is gratis.

waarom het Futura Festival?

In 2019 lanceerden we in onze gemeente een bevraging over duurzaamheid. We vroegen een panel van meer dan 400 inwoners - een representatieve groep Zoerselaars - om hun mening over klimaat, energie en wonen. We polsten o.a. naar welke thema's rond klimaat en duurzame energie de Zoerselaar interesseert en waarover onze inwoners nog meer willen weten. 

Wat bleek: 'duurzaamheid', 'biodiversiteit' en 'energie besparen op uw woning' zijn de thema's die leven in Zoersel. Met deze resultaten gingen we aan de slag en gebruikten ze als basis voor de organisatie van het Futura Festival. U zult merken dat het hele festival in het teken staat van die drie thema's. Op die manier werken we aan onze toekomst. We hopen hiermee ook u te kunnen inspireren.