gemeente & ocmw krijgt kunstwerk Charles Pauwels in bruikleen

Zoersels kunstenaar Charles Pauwels overleed begin 2019. Zijn echtgenote Dinora bood aan één van zijn werken in bruikleen aan gemeente & ocmw Zoersel te geven. Het werk ‘Imaginaire wereld’ hangt sinds vorige week te blinken aan de muur in de patio van het administratief centrum.

Charles en Dinora runden lange tijd samen hun galerie. Daarnaast had Charles zijn schilderschool en samen waren ze de bezielers van ArtFan. Kunstminnende Zoerselaars herinneren zich ongetwijfeld de unieke woonplaats van Charles en Dinora onderweg van Sint-Antonius naar Zoersel. Al wie er ooit binnenging, proefde en beleefde die sfeer van authentieke creativiteit. Die sfeer komt terug in het kunstwerk, een werk met karakter, net als de plaats waar het nu hangt.

“We verwierven al verschillende fraaie kunstwerken van kunstenaars met een Zoerselse link", licht onze cultuurdienst toe. “Jan Dries, Paul lbou, Pol Van Esbroeck en Mariette Coppens, Daniëlle Goffa, Paul Gees, Joanna Mowbray, Wilfried D'Hondt: een greep uit de namen die onze gemeente mooier maken met hun kunst. In dat rijtje staat vanaf nu dus ook Charles Pauwels. Zijn schilderij is een mooie verfraaiing van en brengt kleur in onze patio.”