geniet van Belgische blues in de Bijl

Het afgelopen decennium domineerde Guy Verlinde de Belgische blues & rootsscene. Hij toerde non-stop door Europa, nam vijftien albums op in veertien jaar tijd en speelde in tal van bekende plekken (de AB, De Roma, Openluchttheater Rivierenhof ...) en op internationale festivals (Blues Peer, het Cognac Blues Passions festival ...). Binnenkort kunt u hem ook in onze gemeente aan het werk zien, meer bepaald op 9 juni in de Bijl. 

De live shows van Guy zijn van een hoog niveau. Zijn met blues, roots en americana doordrenkte songs worden vaak vergeleken met Doug MacLeod, Ian Siegal, Hans Theessink en Guy Davis, met wie hij al verschillende keren samenspeelde. “In Zoersel breng ik voornamelijk eigen songs van mijn laatste twee albums ‘All Is Forgiven’ en ‘Standing In The Light Of A Brand New Day’. Uiteraard passeren er ook enkele covers van muzikanten die mij geïnspireerd hebben, zoals Bob Dylan en Mississippi John Hurt”, legt Guy uit.

verder dan de traditie

Guy presteerde het vijftien albums uit te brengen in veertien jaar tijd. Stilzitten is hem dus vreemd. Tijdens zijn optreden neemt hij u als entertainer en rasverteller mee in zijn avonturen. Samen met z’n gitaar en zijn muzikaliteit zorgt hij ervoor dat hij u raakt tot in uw kleinste teen.

Om al dat moois tot bij zijn publiek te brengen, laat Guy zich bijstaan door de jonge Gentse bluesmuzikant Tom Eylenbosch. Beïnvloed door de grote bluesmuzikanten verkent Tom op zijn piano de meest verscheidene muziekstijlen en gaat hij heel wat verder dan de traditionele blueslicks.