(h)eerlijke producten uit uw buurt

De voedselteams lanceerden recent een nieuwe webwinkel! Via deze nieuwe webwinkel kunt u eenvoudig eerlijke en lokale producten bestellen. Zo steunt u lokale producenten en geniet u van (h)eerlijke lekkernijen.

Een voedselteam is een groep mensen die samen basisvoedsel aankopen bij lokale of regionale producenten en dat wekelijks afhalen in een gemeenschappelijk depot. Bestellingen en betalingen van de producten gebeuren praktisch via een webwinkel. Het is een eerlijke en gemakkelijke manier om uw eten lokaal aan te kopen en zeker te zijn van de kwaliteit ervan.

korte keten

Via korte keten creëert men een rechtstreekse band tussen producent en consument. De landbouwer kan zijn prijs, de productiemethode en het aanbod zelf bepalen. Zo is de landbouwer niet enkel een ambassadeur voor zijn product maar ook voor de hele korte keten. Als consument krijgt u verse en kwaliteitsvolle producten in ruil, recht van bij de boer. Uw ecologische voetafdruk wordt weer een stukje kleiner en bovendien ondersteunt u hiermee de lokale economie.

ook in Zoersel?

Ook bij ons in de gemeente kunt u deel uitmaken van het voedselteam. Via deze link komt u rechtstreeks terecht op de webshop van voedselteam Zoersel. Hier kunt u bekijken welke producten er besteld kunnen worden.

Probeer het gerust eens! Alvorens definitief lid te worden, kunt u vier keer een proefbestelling doen.

hoe deelnemen?

  • Registreren kan heel eenvoudig via de website van Voedselteams.
  • Kies uw producten, plaats ze in het winkelmandje.
  • Bestellen maar!
  • Uw bestelling kunt u vervolgens op dinsdag tussen 18.30 en 20 uur ophalen in het administratief centrum (Handelslei 167).

Meer info kunt u verkrijgen via zoersel@voedselteams.be.