hoe uw glas aanbieden voor ophaling | glashelder uitgelegd

Eén keer per maand zorgt SUEZ voor de glasophaling in onze gemeente. Helaas is de glasbak niet altijd groot genoeg. Hoe biedt u dan het best het overige glas aan?

Verschillende alternatieven zijn mogelijk om uw glas aan te bieden. Uiteraard moet u er steeds voor zorgen dat u eerst gebruikmaakt van de gemeentelijke glasbak (donkerrood of zwart). Als het volume van deze bak niet voldoende is, dan is het belangrijk om met het volgende rekening te houden.

geen dozen of zakken

Vermijd het gebruik van kartonnen dozen. Bij regenweer wordt het karton nat en is de kans groot dat de bodem het begeeft onder het gewicht van het glas. Dit zorgt voor gevaarlijke situaties voor de medewerkers en eventueel voorbijkomend verkeer. Hetzelfde geldt voor papieren of plastic zakken.

stevige bak

Het teveel aan glas kunt u wél aanbieden in een soortgelijke, stevige bak dan degene die u reeds hebt. Kies voor een stevigere variant met gesloten bodem en gesloten zijwanden, zoals bijvoorbeeld een emmer. Als de bak groter is dan de gemeentelijke glasbak, zorg er dan voor dat deze minder gevuld is. De bak moet steeds op een vlotte manier gedragen kunnen worden.

Als u rekening houdt met bovenstaande tips, zorgt u mee voor een veilige werk- en leefomgeving.