hulp bij het invullen van uw belastingaangifte

ZITDAGEN – Enkele maanden geleden werd aangekondigd dat er, omwille van corona, geen zitdagen plaatsvonden in onze gemeente. Er worden nu toch uitzonderlijke invulsessies georganiseerd.

Ondanks de moeilijke situatie van de voorbije maanden heeft FOD Financiën haar dienstverlening blijven garanderen bij het invullen van de aangifte in de personenbelasting. Tot en met 30 juni hebben ze daarvoor de hulp per telefoon georganiseerd. Voor personen uit kwetsbare groepen vormt die hulp per telefoon een bijkomend obstakel. Daarom zal FOD Financiën uitzonderlijk invulsessies organiseren in onze gemeente.

voorwaarden

om de haalbaarheid van deze uitzonderlijke aanpak te garanderen, is deze hulp alleen bestemd als u als belastingplichtige:

  • een aangifte heeft ontvangen in een bruine enveloppe (dus geen voorstel van vereenvoudigde aangifte in een witte enveloppe);
  • in 2019 uw aangifte heeft laten invullen in onze gemeente of in een kantoor van de FOD Financiën;
  • moeilijkheden ondervonden heeft met de hulp per telefoon.

een afspraak maken

Komt u in aanmerking voor een invulsessie, rekening houdend met de voorwaarden hierboven vermeld? Dan vragen wij u om vóór 30 juni om 12 uur per mail uw contactgegevens (naam, adres én rijksregisternummer) door te geven aan ons onthaal. Dit kan via gemeente@zoersel.be. Wij zullen dan uw gegevens bezorgen aan FOD Financiën.

De invulsessies vinden plaats tijdens de zomermaanden en zullen enkel op afspraak worden georganiseerd vanaf 15 juli. Een medewerker van FOD Financiën zal u hierover contacteren.