Ik ben iets kwijt! Wat moet ik doen?

Iedereen maakt het wel eens mee. U bent onderweg en u verliest één of meerdere van uw bezitten. Wat kunt u dan het beste doen?

aangifte

Iets verliezen is absoluut niet fijn. We raden u dan ook aan om onmiddellijk aangifte te doen bij de lokale politie (Handelslei 167, T 03 210 45 00) of dit te melden aan de gemeente (Handelslei 167, T 03 2980 0 00). Ook als u merkt dat u al een tijdje iets kwijt bent. Uw gegevens worden genoteerd. Als uw bezittingen worden teruggevonden, wordt u onmiddellijk gecontacteerd.

tot zes maanden tijd

De verloren of gevonden voorwerpen worden door het lokale team van de politie aan de gemeente overgedragen, waarna ze tot een half jaar worden bijgehouden. Zijn de voorwerpen na een half jaar nog niet afgehaald, dan mogen deze door de gemeente verkocht worden. Voor fietsen is dit zelfs na drie maanden. Doet u na een half jaar pas aangifte bij de politie of de gemeente en werden uw spullen in tussentijd verkocht, dan hebt u binnen de vijf jaar recht op een deel van het bedrag dat verkregen werd door de verkoop van uw spullen. Uiteraard is het van belang dat u kunt aantonen dat u de rechtmatige eigenaar bent van de verloren of gevonden voorwerpen.

tip

Neem eens een kijkje op de Facebookpagina van Lokale Politie Voorkempen. Hier worden regelmatig foto's gepost van de verloren en teruggevonden voorwerpen. Misschien zit er wel iets van u tussen?

meer info

Lokale Politie Voorkempen - politiepost Zoersel
Handelslei 167, 2980 Zoersel
T 03 210 45 00
pz.voorkempen.politiepostzoersel@police.belgium.eu
https://www.politie.be/5355/contact/commissariaten/politiepost-zoersel