inschrijven voor sociale woning enkel nog online

Vanaf nu moet je als kandidaat-huurder voor een sociale woning jezelf online inschrijven via één centraal inschrijvingsregister (CIR). Je start je dossier volledig zelf op, digitaal en veilig. Ook het inschrijvingsdossier inkijken en aanpassen kan online. 

In het verleden, als je een sociale woning wilde huren, moest je je inschrijven bij verschillende woningmaatschappijen om meer kans te maken op een vrije woning. Vanaf nu is er dus één digitaal webplatform waar je éénmalige moet inschrijven.

Ook voor wie al op wachtlijst stond!

Opgelet: deze procedure geldt niet enkel voor nieuwe kandidaat-huurders, maar ook voor mensen die momenteel al op de wachtlijst staan. Elke meerderjarige die nu al op de wachtlijst van een woonmaatschappij staat moet zijn dossier nakijken en binnen de 3 maanden goedkeuren. Anders wordt hun inschrijving voor een sociale woning geschrapt.

Niet iedereen kan een sociale woning huren. Er zijn een aantal voorwaarden. Die vind je op www.vlaanderen.be/sociaalhuren.

Hoe?

Je dossier aanpassen en goedkeuren / actualiseren kan via www.vlaanderen.be/sociaalhuren. Om zo’n aanvraag te starten, heb je een elektronische identiteitskaart of Itsme nodig. Bovendien moet elke meerderjarige van het gezin zich via die weg registreren. Je bent pas officieel ingeschreven voor een sociale woning als je een bevestiging ontvangt met jouw dossiernummer en wanneer de status van je dossier online naar ‘ingeschreven’ is aangepast.

Hulp nodig?

Zie je het niet zitten om dit in je eentje in orde te brengen? Dan ben je meer dan welkom tijdens de zitdagen van woonmaatschappij De Voorkempen in ons administratief centrum. Raadpleeg hier de kalender en maak meteen een afspraak of bel naar onze dienst onthaal op 03 2980 0 00. Dan boeken zij voor jou een afspraak.