Jeugdraad Zoersel wil dat het oké is met alle jongeren

Jongeren hebben het de laatste tijd erg moeilijk. Corona kruipt ook bij hen in de kleren en dat hakt er bij de meesten stevig in. Altijd thuis les volgen, examens online afleggen, geen activiteiten meer … Kortom: het beperkte sociale contact begint stevig door te wegen. Jeugdraad Zoersel en gemeente & ocmw Zoersel bezorgden de jongeren daarom een kaartje met de gegevens van belangrijke hulplijnen waar jongeren met hun problemen terechtkunnen.

“De jeugdraad moet ervoor zorgen dat alle jongeren zich goed in hun vel voelen”, vertelt Laura Vanduffel, voorzitster van de jeugdraad in Zoersel. “Jongeren kunnen hun gevoelens niet altijd kwijt aan hun ouders of hun vrienden. De weg naar verschillende (online) platformen om over hun gevoelens of problemen te praten, vinden ze nog steeds niet. Daarom leek het ons een goed idee om ze die informatie persoonlijk aan te bieden”, vervolgt Laura.

altijd op zak

Jeugdraad Zoersel en gemeente & ocmw Zoersel sloegen de handen in elkaar en verzamelden alle belangrijke telefoonnummers en webadressen van nationale en lokale hulpinstanties. Deze informatie brachten ze samen op een kaartje met als slogan ‘is’t oké?’. Dat kaartje is klein, past perfect in de portefeuille en kan dus overal mee naartoe genomen worden. Als jongeren nood hebben aan gesprek, hebben ze met dit kaartje de gegevens steeds op zak.

De afgelopen weken werden de kaartjes verdeeld onder de Zoerselse jeugdverenigingen. De kaartjes zijn ook te verkrijgen aan het onthaal van het administratief centrum (Handelslei 167) en de drie bibliotheekfilialen van de gemeente.

Ook nood aan een babbel? Neem dan contact op met de dienst jeugd via jeugd@zoersel.be of T 03 2980 9 06.