Jong Lokaal Kabaal: kom in actie voor het klimaat

Ben jij tussen de 16 en 26 jaar en wil je je zeg doen over het Zoerselse klimaatactieplan? Wil je graag mee een concrete klimaatactie bedenken en helpen uitwerken? Kom dan mee ‘Lokaal Kabaal’ maken!

Onze gemeente organiseert samen met jeugdorganisatie Globelink en gemeenten Beersel en Hamont-Achel het project ‘Jong Lokaal Kabaal’. Met dit project krijgen jonge Zoerselaars (16-26 jaar) de kans om hun mening en ideeën te geven over het lokale klimaatactieplan en om één inspirerende klimaatactie te bedenken en uit te voeren.

wie zoeken we?

Ben jij tussen de 16 en 25 jaar en begaan met de toekomst van onze gemeente? Heb je toffe ideeën om van Zoersel op termijn een duurzame gemeente te maken? Wil je graag één concrete, lokale klimaatactie mee helpen uitwerken met een leuke, toffe groep? Dan kan jij samen met ons globaal kabaal maken.

wat, wanneer, waar?

Hou deze data alvast vrij in je agenda:

KICK-off: zaterdag 25.09 van 14 tot 15.15 uur

Via een spannend Escaperoomspel leer je de ‘SDG’s’ (of ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties) kennen. Je zal bovendien zien dat onze lokale klimaatacties niet op zich staan, maar passen binnen een groter maatschappelijk geheel.

klimaattafels: zaterdagen 25.09, 23.10 en 20.11

Tijdens wat we de ‘klimaattafels’ noemen, gaan we concreet aan de slag. De eerste tafel vindt plaats onmiddellijk na het Escaperoomspel, de andere sessies plannen we op zaterdagen 23 oktober en 20 november. 

Aan de klimaattafels wordt het menens, en bedenken jullie samen een concrete klimaatactie rond lokale duurzaamheid. De actiedatum spreken we onderling nog verder af.

locatie

Zowel de Kick-off als de klimaattafels vinden plaats in het administratief centrum, Handelslei 167.

deelnemen?

Deelname is volledig gratis. Vooraf inschrijven is wel nodig. Dat kan via mail (bart.vansantvliet@zoersel.be) of via het nummer 03 2980 9 27.