klant is koning

In de loop van vorig jaar vroegen we onze bezoekers onder meer naar hun ervaringen met de dienstverlening aan onze loketten. Het onderzoek leverde - naast een uitstekend resultaat - ook nuttige feedback op. Met die suggesties gingen we aan de slag om je volgende keer nog beter verder te kunnen helpen.

Van februari tot september 2023 polsten we naar de tevredenheid over de algemene dienstverlening, het werken op afspraak, onze medewerkers, de bereikbaarheid en de openingstijden. Aan het onderzoek namen 1.176 inwoners deel. Uit de resultaten weten we dat we in het algemeen best goed scoren, waarvoor dank! Zo kregen we 9,5 op 10 voor zowel de algemene dienstverlening als de bereikbaarheid. Ook de openingsuren, medewerkers en het werken op afspraak werden positief beoordeeld. Enkele werkpunten zetten we alvast om in concrete acties.

snelloket: kort contact zonder afspraak

Sinds 1 januari 2022 werken we op afspraak. Dat heeft veel voordelen, zowel voor onze bezoekers als voor onze medewerkers. Het afsprakensysteem werd positief onthaald, maar er was wel vraag naar een alternatief voor de ‘korte contacten’ (zoals een rijbewijs of reispas afhalen, enz.). Een terechte suggestie, dus maakten we een lijst van zaken waarvoor je zonder afspraak aan ons onthaal of in de bibs terechtkan. Het hele lijstje vind je op www.zoersel.be/snelloket.

snel aan zet: meer privacy en efficiënte wachtruimte

Hoewel de patio van ons administratief centrum een mooie, weidse ruimte is, kan ze voor (eerste) bezoekers ietwat overweldigend zijn. Eenmaal aan het juiste loket staat de wachtbank net te dicht, wat ten koste gaat van de privacy van onze bezoekers. We investeren daarom in een nieuwe, duidelijk zichtbare aanmeldzuil die uitgeeft op een gezamenlijke wachtruimte. Bezoekers krijgen een volgnummer en zien daarna op hun scherm wanneer het hun beurt is en waar ze moeten zijn. Aanmelden kan ook nog steeds persoonlijk aan het onthaal.

Over enkele andere werkpunten en hoe we die aanpakken lees je meer in ons ZOERSELmagazine van februari.