kledingverkoop van de NetZak doorbreekt armoede

Op zaterdagnamiddag 24 juni bent u welkom in de Kapel (Handelslei 167) voor de kledingverkoop van sociale kruidenier de NetZak.

Sociale kruidenier de NetZak houdt al verschillende jaren tweemaal per jaar kledingverkoop voor mensen met een Z|pas: een zomer- en een winterverkoop. Zoerselaars met een beperkt inkomen kunnen zich zo ieder seizoen aan lage tarieven degelijke kledij aanschaffen. Bij de kledingverkoop hoort ook een kleine selectie schoolmateriaal en speelgoed. De kleding en het speelgoed komen uit inzamelingen, particuliere schenkingen, overstock van winkels en van Boutique Monique.

Deze keer wordt de deur ook opengezet voor u om te komen snuisteren. Hiermee willen we het taboe rond armoede doorbreken.

vrijwilligers heten iedereen welkom

Sonja Van Kuyk, vrijwilligster en de drijvende kracht achter de NetZak, legt het verloop van de dag uit: “In de voormiddag openen we exclusief voor mensen met een Z|pas. Zij krijgen nog steeds voorrang en genieten het voordeligste tarief. In de namiddag nemen de vrijwilligers van Tetterende Tiretten kwb het over om de andere inwoners van Zoersel binnen te laten. Tussen 13.30 en 16.30 uur is iedereen welkom! Alle opbrengsten gaan naar de werking van de NetZak en komen op die manier dus terug naar mensen die nood hebben aan onze ondersteuning.”

Vrijwilligster Lia Van de Water, één van de sterke vrouwen achter Boutique Monique, was onmiddellijk gewonnen voor het idee om de kledingverkoop open te stellen. Ze leidt samen met vrijwilligers van Tetterende Tiretten kwb de namiddagverkoop in goede banen.

stilstaan bij armoede

Niet iedereen beseft dat er mensen zijn die het echt niet breed hebben. We hopen dat u niet alleen een koopje doet die dag, maar dat u even nadenkt over hoe het zou zijn om door een te klein budget afhankelijk te zijn van acties als deze. De verkoop past ook in het gemeentelijke duurzaamheidsplan om circulaire economie te stimuleren.

prijs – kwaliteit

Het grote aanbod van kleding is mooi en kwaliteitsvol, waardoor u er zeker uw gading zult vinden. Niet alleen het materiaal uit overstock, maar ook de tweedehandsspullen zijn absoluut niet ‘opgebruikt’ als iemand er afstand van doet. Door het een nieuw leven te geven, gaat de NetZak in tegen de verspillingsgolf. De prijzen zullen voor u iets hoger liggen dan voor de mensen met een Z|pas, maar nog steeds heel voordelig zijn.