laat u op maat begeleiden

Iets doen tegen de klimaat­opwarming… Allemaal goed en wel, maar hoe begint u eraan? Energiecoöperatie Zonnewind zet alvast een stap in de goede richting met het project ‘Klimaatwerf’.

Met Klimaatwerf wil Zonnewind mensen aanmoedigen om in hun woning zo veel mogelijk energie te besparen en zelf groene stroom op te wekken. Daarom ontwikkelden ze drie persoonlijke begeleidings- en ontzorgingtrajecten:

 1. Renovatiewerf
  In dit traject krijgt u binnen uw renovatieproject begeleiding en advies op maat van onafhankelijke experts in ­BENOveren en groene stroomopwekking. Bovendien helpen we u ook met de aanvraag van alle mogelijke subsidies en administratie.
 2. Zonnewerf
  Wie liever of tegelijkertijd zonnepanelen wil laten plaatsen, kan instappen in het traject ‘Zonnewerf’. In dit traject krijgt u een antwoord op al uw vragen, begeleiding bij uw keuze en een scherpe prijs via een groepsaankoop.
  Een zonnedak is immers wel degelijk een duurzame en goede keuze, al bestaan daar soms nog misverstanden over.
 3. samenaankoop isolatie
  Ten slotte kunt u ook instappen in een groepsaankoop om uw dak of zoldervloer te isoleren, waarbij Zonnewind naar geschikte aannemers zoekt voor verschillende types van isolatie (dak/zolder, spouwmuur …), en dat alles aan een interessante prijs.

prijs?

De begeleiding binnen de trajecten is volledig gratis. Binnen het traject ‘Renovatiewerf’ betaalt u wel € 250 ­exclusief btw voor de opmaak van het EPC-attest. Met de Zoerselse subsidie kunt u daar € 125 of zelfs € 250 van recupereren (zie ‘subsidie deelname traject').

subsidie deelname traject

Onze gemeenteraad keurde een nieuwe subsidie goed die voorziet in een tussenkomst van € 125 voor de deelname aan energetische renovatieprojecten met projectbegeleiding (lees: trajecten zoals ‘Renovatiewerf’). Dit bedrag wordt verdubbeld als u uw woning of wooneenheid te huur aanbiedt via de woonmaatschappij.

voorwaarden

De subsidie wordt:

 • enkel toegekend wanneer u eigenaar bent van een woning gelegen op het grondgebied van Zoersel.
 • slechts eenmaal per woning of per wooneenheid toegekend.
 • enkel toegekend wanneer er minstens één energiebesparende ingreep is uitgevoerd van alle voorgestelde maatregelen in het kader van een globaal energetisch renovatieproject.

procedure

 • Vul de subsidieaanvraag ten laatste zes maanden na de uitvoering van de werken in.
 • Wanneer uw subsidieaanvraag goedgekeurd wordt, krijgt u de centen ten laatste een maand erna terugbetaald.

EnergieK loket

Hebt u ondertussen nog andere vragen rond wonen en energie? Dan kunt ook voor gratis advies terecht bij ons EnergieK loket (administratief centrum, Handelslei 167). Daar kunt u op afspraak terecht, telkens op donderdag (en niet vrijdag, zoals in het ZOERSELmagazine van september staat) tussen 8.30 en 12.30 uur.

meer weten?

Zonnewind | Klimaatwerf  
03 361 89 88
info@klimaatwerf.be
www.klimaatwerf.be