let’s pay digital

Sinds begin deze maand geldt er een nieuwe wet voor ondernemers die inhoudt dat de klant minstens op één manier elektronisch moet kunnen betalen. Cash betalen blijft ook nog altijd mogelijk.

Die nieuwe verplichting heeft als doel om het gebruik van elektronische betaalmiddelen te stimuleren door iedereen het recht te geven om, als men wil, elektronisch te betalen. Het maakt ook deel uit van het bredere kader van de strijd tegen sociale en fiscale fraude. 

informatiecampagne

Met ‘let’s pay digital’ (vertaald: 'laat ons elektronisch betalen') voert de FOD Economie nu een positieve informatiecampagne naar consumenten en ondernemers (die met consumenten in aanraking komen) toe om minstens één elektronische betaalmogelijkheid te voorzien. Voor 89 % van de Belgen is dat immers hun favoriete manier van betalen. 50 % van de consumenten heeft geen cash meer op zak en zoekt zelfs meteen een andere zaak als ze niet digitaal mogen betalen.

elektronische betaaloplossing

Elektronisch betalen kan tegenwoordig op heel veel verschillende manieren: met een bankkaart, een QR-code, een app, een overschrijving, een smartwatch, een smartphone … Het is aan de ondernemer om te bepalen welke betaalmethode hij aanbiedt.