loopcursus Start to Run vanaf 12 februari

Heb jij ook het goede voornemen om meer te sporten dit jaar? Join the club! In samenwerking met atletiekclub DAL vzw en de gemeente Malle organiseren we ook dit jaar een loopcursus Start to Run, die maandag 12 februari van start gaat.

Hoe gaat het in zijn werk?

In groep en onder begeleiding van de gediplomeerde lesgevers van atletiekclub DAL vzw werk je aan je conditie, zodat je na twaalf weken vijf kilometer aan één stuk kan lopen.

Er wordt drie keer per week getraind: op maandag- en donderdagavond op de atletiekpiste van het Mariagaarde Instituut in Malle en op zaterdag op de looppiste van speelplein Marcel Kiekeboe in Zoersel. “Als je maar één of twee keer kan aansluiten en de andere trainingen thuis wil doen, is dat ook geen probleem”, vertelt ex-deelneemster Esther, “al vind ik het lopen in groep wel een absolute meerwaarde. Het motiveert je om te gaan. Bovendien leer je, als je samen loopt, ook heel wat nieuwe mensen kennen. Een win-win!”

zonder verwachtingen

“Ik ben er zonder al te veel verwachtingen aan begonnen, maar ik heb de hele cursus uitgelopen en in mei mijn diploma van 5 km behaald”, vertelt Esther trots. “Ik raad het iedereen aan. Het is een hele leuke, laagdrempelige manier om aan sport te doen. Deze zomer kon ik zelfs 1 uur lopen - nooit verwacht dat ik dat zou kunnen (lacht). Ik ben intussen ook lid bij atletiekclub DAL. Ze organiseren geregeld uitstappen om te gaan lopen of we nemen in groep deel aan een bepaald loopevent. Heel leuk dat dat nu ook lukt!” 

infovergadering

Twijfel je nog of heb je nog vragen? Dan ben je meer dan welkom op de infovergadering op donderdag 18 januari om 19.30 uur in het administratief centrum (Handelslei 167). De mensen van atletiekclub DAL geven daar in een klein uurtje waardevolle info over wat je juist kan verwachten en tips over de juiste kledij, voeding en schoeisel.

bedrag en inschrijven

Als inwoner van Zoersel betaal je € 30. Niet-inwoners betalen € 35 en houders van een Z|pas betalen € 15. Overtuigd? Dan kan je je inschrijven via onze webshop of via het onthaal, 03 2980 0 00, onthaal@zoersel.be.