maandelijkse dinsdagmarkt hervat

DINSDAG 2 JUNI – Het is ondertussen al twee maanden geleden dat in Zoersel de maandelijkse markt plaatsvond. Volgende dinsdag is het eindelijk terug zover. Dan kunt u weer aankopen doen op onze markt. Er zullen strikte afspraken gevolgd moeten worden door ons en de marktkramers, maar ook door u.

één ingang en één uitgang

Vroeger kon u op verschillende plaatsen de markt betreden. Omdat er nu maar een bepaald aantal bezoekers is toegelaten, voorzien wij maar één ingang én één uitgang. De ingang van de markt vindt u aan de hoek Kerkstraat/Pastorijstraat. De uitgang vindt u aan de Voorne tegenover de Korte­straat. Verder zijn er geen andere toegangswegen op én af de markt.

éénrichtingsverkeer

Omwille van corona zijn er strikte regels die we met z’n allen moeten opvolgen. Zo is iedereen die de markt betreedt, verplicht om z’n handen te ontsmetten. Er zal dan ook voldoende ontsmettingsgel voorzien worden door ons aan de ingang. Een mondmasker is verplicht voor de marktkramers. De bezoekers worden aangeraden om ook een mondmasker te dragen. De marktkramen zullen maar langs één kant van de weg staan zodat iedereen in dezelfde richting loopt. Om de fysieke afstand te kunnen garanderen, wordt de markt ook uitgebreid naar een deel van de Langebaan.

kom met de fiets

Zoals altijd voorzien we op twee plaatsen een ­fietsparking. Er is een parking in de Kortestraat en aan de Pastorij. Vanuit deze plaatsen kunt u dan te voet naar de ingang.

Samen met de marktkramers zullen we ervoor zorgen dat alles veilig en aangenaam verloopt. Overal op de markt zal duidelijke signalisatie aanwezig zijn. Als ­iedereen alle maatregelen goed opvolgt, wordt ook dit weer een topeditie.