met volmacht naar recyclagepark in naam van anderen

Stel, u wilt voor uw bejaarde ouder of hulpbehoevende buur naar het recyclagepark gaan. Dan hebt u hiervoor zijn of haar identiteitskaart en een volmachtformulier nodig.

Met dit formulier – én de identiteitskaart van de volmachtgever – kunt u zich aanbieden op het recyclagepark. Op basis van dat formulier is het voor de parkwachter meteen duidelijk wie een volmacht kreeg en wie de volmacht gaf om afval af te leveren in zijn of haar naam.

Hiervoor kon men niet met de identiteitskaart van iemand anders op het recyclagepark terecht. Onze milieudienst verleende wel al schriftelijke toestemmingen om via een volmacht naar het recyclagepark te gaan, maar dit systeem bleek niet waterdicht. De overstap naar een officieel document moet de zaken duidelijker maken voor zowel onze inwoners als de medewerkers van het recyclagepark.

hoe aanvragen?

U – of de volmachtgever zelf – neemt contact op met onze dienst milieu. Zij zullen beslissen om de volmacht al dan niet toe te kennen (om te vermijden dat er misbruik van het systeem gemaakt wordt). Bij een positieve beslissing, krijgt u de volmacht per mail doorgestuurd of u komt ze afhalen in ons administratief centrum.

Een volmacht is steeds beperkt in tijd, met een maximum van drie jaar, en kan niet overgedragen worden. Wil uw partner, broer of zus bijvoorbeeld ook een volmacht om voor uw ouders naar het recyclagepark te gaan, dan moet er per persoon een volmachtsformulier ingevuld worden.