onze jeugd: niet onoverwinnelijk, maar wel CGP

VOLHOUDEN - Jongeren zijn helaas niet onoverwinnelijk: ook zij kunnen ten prooi vallen aan COVID-19. Het overlijden van een 12-jarige meisje twee weken geleden is daar een triest voorbeeld van. Zoals u weet, kan zowel u als ik of uw kinderen drager zijn van het virus zonder dat we het weten.

vrienden beschermen

Ook onze kinderen moeten zich hiervan bewust zijn. Ze zijn goed bezig om de maatregelen te volgen, maar nu moeten ze volhouden! Ze vechten ongetwijfeld tegen de drang om anderen te ontmoeten. Maar hoe erg ze hun vrienden ook missen, ze beschermen hen juist door nu niet met hen af te spreken. De sociale afstand is echt ongelooflijk belangrijk, ook in hun leeftijdscategorie.

frustratie uiten

Merkt u dat uw kinderen gefrustreerd raken? Laat hen sporten en online afspreken. Als ze echt een moeilijk moment hebben, kunnen ze ook bellen/chatten met ‘awel’. Dit is een hulplijn die naar jongeren luistert en meezoekt naar oplossingen, anoniem en gratis. (Bel hiervoor naar het nummer 102 of chat via www.awel.be.)

ze kunnen het

Ons gemeentebestuur en onze jeugddienst geloven echter volop in de kracht van onze Zoerselse jeugd: ze kunnen het! Onze jeugd blijft creatief, geëngageerd en plichtsbewust in hun kot: ze zijn CGP. En daar zijn we ze zeer dankbaar voor.