onze regenboogvlag wappert

Op 17 mei hijsen we voor het administratief centrum (Handelslei) en de afdeling infrastructuur (Achterstraat) de regenboogvlag. Hiermee betuigen we onze steun aan iedereen die zichzelf wil zijn, ongeacht geaardheid, gender of geslacht.

Ook de politiezone Voorkempen neemt deel aan de actie. Aan het Centraal Onthaal aan de Vaartdijk zult u dus dezelfde kleurrijke vlag zien wapperen.

gekleurde datum

Op 17 mei 1990 schrapte de WHO (de wereldgezondheidsorganisatie) homoseksualiteit uit de lijst van geestesziekten. Sindsdien heeft de holebi-en transgendergemeenschap deze dag uitgeroepen tot de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT) .

sportieve campagne

Sport Vlaanderen laat weten dat ze (niet toevallig) op 17 mei een nieuwe campagne start voor meer gelijkheid binnen de sport. Iedereen moet zich welkom voelen in een sportclub, ongeacht geaardheid, gender of geslacht. Ziet u dus kleurrijke posters in sporthallen verschijnen of leuke plaktattoo’s? Dan weet u dat die club deelneemt aan #mijnhartkloptvoordesport.