Op reis? check uw documenten

Gaat u deze zomer op reis? Zorg er dan zeker voor dat u uw officiële reisdocumenten tijdig aanvraagt. Nog niet alles op zak? Hou er dan rekening mee dat onze gemeentelijke diensten tijdens de zomervakantie gewijzigde openingsuren hebben.

documentencheck

Welke documenten u precies nodig hebt, is afhankelijk van uw reisbestemming en kunt u terugvinden op www.diplomatie.be. Hier leest u trouwens ook de reisadviezen van Buitenlandse Zaken na. Kijk voor alle zekerheid ook de geldigheidstermijn van uw identiteitskaarten, kids-ID van uw kinderen, internationale paspoorten en rijbewijzen na. Zo kunt u met een gerust hart vertrekken. De aanvraagprocedure en tarieven vindt u op onze website terecht.

Belangrijk! Gaat u op trip naar Groot-Brittanië? Vergeet dan niet dat u hiervoor ook een internationaal paspoort nodig hebt.

openingsuren zomervakantie

Moet u nog zaken regelen bij onze dienst burgerzaken of een andere dienst? Houd er dan rekening mee dat we op afspraak werken. Ook tijdens de zomermaanden kunt u eenvoudig online of telefonisch (03 2980 0 00) een afspraak maken. Tijdens de zomermaanden zijn onze diensten op volgende tijdstippen open:

  • op maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur
    (in de namiddag blijven we telefonisch bereikbaar)
  • op donderdagavond van 17 tot 20 uur.

Hou er ook rekening mee dat onze gemeentelijke diensten en bibliotheken gesloten zijn op maandag 11 en donderdag 21 juli en op maandag 15 augustus.