opstart vaccinatiecentrum Eerstelijnszone Voorkempen

Afgelopen weken werkten we achter de schermen hard aan de inrichting van het Vaccinatiecentrum Voorkempen in het Provinciaal Vormingscentrum in Malle. De opbouw vergt een immense groepsinspanning naar logistieke organisatie, mobiliteit en communicatie op zeer korte tijd. Het is immers de bedoeling dat het vaccinatiecentrum nu snel klaar is voor gebruik.

puntjes op de i

Op vrijdag 19 februari werd om 13 uur een finale dry-run georganiseerd. Vrijwilligers speelden er verschillende scenario’s om de doorloop in het vaccinatiecentrum op punt te zetten. We oefenden deze situaties om op eventuele problemen te kunnen bijsturen en anticiperen. Voorbeelden van scenario’s waren:   

  • iemand die flauwvalt
  • iemand met koorts
  • een ongeduldig persoon die zijn beurt niet afwacht
  • geen eID bij
  • een zwangere vrouw

Op dinsdag 23 februari tussen 14 en 18 uur zetten we dan onze eerste echte vaccins bij zorgverleners. We starten met één vaccinatielijn. Op zaterdag 27 februari tussen 9 en 13 uur schalen we op naar twee vaccinatielijnen. Binnen enkele weken zijn de 65-plussers aan de beurt*.

Ons vaccinatiecentrum is niets zonder vrijwilligers. Ondertussen stelden al 1.132 enthousiaste vrijwilligers zich kandidaat. Een dikke dankjewel voor hun engagement en geduld!  

u laten vaccineren is het beste plan

Hebt u nog vragen over de vaccinaties? Wij verzamelen alles wat u moet weten hier.

*U ontvangt een uitnodiging per brief, sms en e-mail twee weken voor u gevaccineerd wordt.