overzicht vergunde textielcontainers

De afgelopen maanden haalden beelden van afvalbergen boordevol oude kledingstukken in Afrikaanse landen het nieuws. Wilt u dit vermijden, maar uw kleding toch een tweede leven bezorgen? Breng ze dan naar de kringwinkel, het recyclagepark, geef ze mee met de gemeentelijke textielinzameling aan huis óf deponeer ze in een vergunde kledingcontainer in onze gemeente.

De voorbije periode zagen we dat verschillende organisaties, buiten ons weten om, zomaar textielcontainers 'dropten' in onze gemeente. Omdat we er zeker van willen zijn wat er met het textiel gebeurt, vroegen we alle organisaties om zich in regel te stellen en aan te tonen dat ze het ingezamelde textiel op een kwalitatieve manier verwerken. Wereld Missie Hulp en het Vlaams Inzamelcentrum Textiel kregen op basis daarvan reeds een vergunning toegekend. Zij werken namelijk op een circulaire manier met maximaal hergebruik en recyclage.

in kaart gebracht

Op onderstaande kaart staat aangegeven waar u de kledingcontainers van deze twee organisaties vindt. Kent het gemeentebestuur in de toekomst een vergunning toe aan een andere organisatie, dan plaatsen we de betreffende kledingcontainers uiteraard nog mee op de kaart.