SportKompas laat uw kind bewegen

Kinderen kennen hun sporttalenten vaak niet. Daarom bekijken we via de testen van SportKompas in welke sport uw kind top is of wat echt zijn of haar ding kan zijn!

kies wat past

Een leuke manier om uw zoon of dochter meer te doen bewegen, is hem/haar inschrijven in een toffe sportclub in de omgeving. U kunt uw kind zelf laten kiezen of ook gewoon laten meegaan naar de sportclub van de vriendjes, maar haalt hij/zij er dan ook evenveel voldoening uit? Hoe weet u waar uw kind echt aanleg voor heeft of wat hij/zij echt leuk vindt?

SportKompas

SportKompas is een wetenschappelijk verantwoorde test om uw kind uit het derde of vierde leerjaar te helpen bij het uitkiezen van zijn/haar ideale sport. Door een combinatie van vragen en bewegingsoefeningen ontdekt u welke sport hem/haar op het lijf geschreven is. Want de juiste sport zal ook op latere leeftijd blijven boeien!

brochure

Als uw kind via SportKompas weet waarin hij/zij kan uitblinken, is de keuze aan u. Onze dienst sport stelde een handige brochure samen met een overzicht van alle Zoerselse sportclubs met een jeugdwerking. Als een bepaalde sport niet in onze gemeente kan beoefend worden, nemen we een kijkje in de nabije omgeving.

U kunt de brochure ook hier bekijken en downloaden.

planning

We hadden het SportKompas eigenlijk al aangekondigd voor einde vorig schooljaar, maar door de verstrengde coronamaatregelen moesten we de testen uitstellen. Nu nemen we tijdens deze maand september de draad weer op in alle Zoerselse scholen.