steun onze zorghelden als vrijwilliger

Hebt u vrije tijd over en wilt u deze op een nuttige manier invullen? Zet u dan in als vrijwilliger voor onze zorginstellingen. Bethanië en residentie Halmolen zijn namelijk dringend op zoek naar helpende handen.

Bethanië

In Bethanië kunnen ze helpende handen of voeten zeker gebruiken. Een wandeling maken met de bewoners, bezoekers verwelkomen, digitaal een praatje maken of online spelletjes spelen met iemand in quarantaine, aan u de keuze. Bovendien kunt u zelf kiezen of u in het weekend, ’s avonds of overdag komt.

Overtuigd? Neem dan spoedig contact op met Evelien Nelen (T 03 380 33 04 of Evelien.Nelen@Emmaus.be) of Hannah Renty (03 380 31 32 of Hannah.Renty@Emmaus.be). Zij bekijken samen met u wat mogelijk is.

residentie Halmolen

Residentie Halmolen heeft te kampen met een stevige uitbraak van het coronavirus. Om hun dagelijkse zorg voor de bewoners te ondersteunen, zijn ze dringend op zoek naar helpende handen.

De vaste personeelsleden zetten alles op alles om alle bewoners de nodige verzorging te geven. Omdat residentie Halmolen momenteel te kampen heeft met een stevige uitbraak van het coronavirus, kunnen ze alle mogelijke hulp in de niet-corona afdelingen goed gebruiken. Daarom zijn ze - vooral deze en volgende weken - dringend op zoek naar vrijwilligers met een hart voor zorg en mensen.

Als vrijwilliger staat u mee in voor logistieke en ondersteunende taken zoals:

  • familiecontacten onderhouden (bv. Skype-sessies opzetten, draadgesprekken …)
  • maaltijdbegeleiding (boterhammen smeren, plateau’s serveren naar en van de kamer …)

Op die manier kan het zorgpersoneel zich toeleggen op hun kerntaken voor de bewoners.

Hebt u interesse? Neem dan contact op via animatie@halmolen.be of 03 380 12 04, of via het Zoerselse vrijwilligerspunt (vrijwilligerspunt@zoersel.be, 0492 25 82 36).

Niet twijfelen, maar doen… want u maakt hier het verschil!