Tournée Minérale | doe mee en voel u (alcohol)vrij!

Voel u vrij met de campagne Tournée Minérale die start op 1 februari. Vrij van een kater, vrij van sociale druk en vrij om tijdens de rest van het jaar zelf te bepalen of u wél of niet een glas drinkt.

voor de gezelligheid

Kerstfeesten, oudejaarsfeesten en nieuwjaarsrecepties. Ze gaan gewoonlijk gepaard met het drinken van ‘een goed glas’. U doet het voor de gezelligheid of omdat het er gewoon bij hoort, maar is dat wel zo? Gezelligheid hoeft u zich alleszins niet te ontzeggen omdat u niet drinkt. Er bestaat een groot aanbod aan alcoholvrije dranken in de supermarkten én in de horeca.

geen kater met water

Zelfs wie ‘met mate’ drinkt, kan voordelen ervaren van een maandje zonder alcohol. Kunt u het niet geloven? Daarom lieten we het onderzoeken.

Tijdens vorige campagnes blijkt dat 9 op de 10 deelnemers minstens één van volgende voordelen ervaart: meer energie, beter slapen, geld sparen, gezonder gewicht, geen kater, meer tijd, …

doe mee

Ga dus de uitdaging aan en drink in februari (en als het kan ook in maart, april, mei …) geen alcohol. Meer info vindt u op www.tourneeminerale.be.

in de kijker

Kent u Kruispunt Voorkempen? Sinds 2020 kunnen inwoners van Brecht, Malle, Schilde, Wijnegem, Zandhoven en Zoersel er terecht voor psychologische hulp. Ze hebben een extra aanbod rond verslaving. U kunt met uw eerste vragen en noden bij hen terecht. Ze bekijken samen met u welke hulp het meest gepast is.