tweede boosterprik voor 80-plussers

De ministers voor volksgezondheid beslisten op 6 mei 2022 dat ouderen vanaf 80 jaar een tweede boostervaccinatie kunnen krijgen. Wie tot deze meest kwetsbare groep behoort, wordt binnenkort per brief en digitaal ingelicht over het aanbod en kan een vaccinatie-afspraak maken. De eerste boosterprikken worden gezet vanaf 7 juni.

waarom een extra booster?

Ouderen vanaf 80 jaar zijn het meest kwetsbaar om ernstig ziek te worden van het coronavirus. Hun immuniteit kan door hun leeftijd al minder optimaal zijn en ook in woonzorgcentra schuilt nog altijd het gevaar van een uitbraak om de hoek, waarbij het virus snel kan rondgaan. Bovendien heeft deze groep bij de vorige campagne als eerste een booster gekregen, waardoor er bij hen al de meeste tijd verstreken is sinds hun laatste immuniteitsboost.

aan u de keuze

De eerstelijnszone zal deze mensen daarom de kans en de keuze geven om zich opnieuw te laten vaccineren. U kunt als 80-plusser zelf kiezen of u deze tweede booster wilt krijgen voor uw individuele bescherming. Er is momenteel geen aanbeveling om systematisch alle 80-plussers een tweede booster te geven.

gewijzigde locatie vaccinatiecentrum

In de Eerstelijnszone Voorkempen (gemeenten Brecht, Malle, Schilde, Wijnegem, Zandhoven en Zoersel) gaat het in totaal om zo’n 7.500 personen. Voor de meeste thuiswonende ouderen zal de boostervaccinatie opnieuw gebeuren in het vaccinatiecentrum. Maar let op: de locatie is gewijzigd tot eind juni! Voor uw tweede boosterprik als 80-plusser moet u nu naar de tijdelijke nieuwe locatie in ZNA Joostens, Kapellei 133.

uitnodiging en afspraak

Bent u 80 jaar of ouder? Dan ontvangt u per post en digitaal via uw e-box/burgerprofiel en e-mailadres een bericht met informatie over uw booster. In dit bericht staat hoe u een afspraak kunt maken. Als u in een woonzorgcentrum verblijft, krijgt u daar uw boostervaccinatie als u dat wilt.

Als u naar het vaccinatiecentrum wilt komen, maar u hebt geen geschikt vervoer, dan kunt u contact opnemen met het vaccinatiecentrum via het nummer 03 201 50 40. Zij vinden voor u een oplossing. Als u om medische redenen niet naar het vaccinatiecentrum kunt komen, bespreekt u dit best met uw huisarts.