uw uitnodiging voor COVID-19-vaccinatie online via Mijn Burgerprofiel

Als u aan de beurt bent voor uw gratis prik tegen corona, dan krijgt u ongeveer twee weken voor uw vaccinatie een persoonlijke uitnodiging per post op uw officiële domicilieadres. Maar u vindt ook meteen, en dus sneller, een digitale versie van uw uitnodiging via Mijn Burgerprofiel.  

Wat is Mijn Burgerprofiel?

Mijn Burgerprofiel is dé digitale plek waar u al uw zaken met de overheid veilig kunt regelen, zoals uw dossiers opvragen, gegevens inkijken en attesten raadplegen en downloaden. Zo hoeft u nooit meer te zoeken naar de juiste gegevens of documenten. Het volgt u in elke fase van uw leven. Gedaan met grote archiefkasten om uw documenten (fiscale attesten, pensioenattesten, aanslagbiljet belastingen, …) te bewaren.

Waar vind ik Mijn Burgerprofiel?

Aanmelden kan op www.mijnburgerprofiel.be. U hoeft zich maar één keer aan te melden om toegang te krijgen. Dat kan veilig met itsme, met uw eID en kaartlezer, met een beveiligingscode via sms of op uw smartphone.

Hoe ontvang ik mijn uitnodiging voor vaccinatie digitaal?

Omdat u niet elke dag op Mijn Burgerprofiel kijkt, kunt u uw eBox – het platform waar uw documenten toekomen – koppelen aan uw eigen e-mailadres. U doet dit zo:

  • Meld u aan op www.mijnburgerprofiel.be.
  • Ga naar de tab ‘Documenten (eBox).
  • Vink aan dat u toestemming geeft om uw eBox te koppelen aan uw eigen emailadres.
  • Vul uw emailadres in.
  • Klik op ‘eBox koppelen’.
  • U wordt vervolgens één keer doorverwezen naar een andere website van de Federale overheid. Lees de voorwaarden aandachtig en klik op ‘akkoord’.

Uw eBox is nu actief. Vanaf nu ontvangt nu per e-mail een melding wanneer er een nieuw document beschikbaar is in uw eBox, zoals bijvoorbeeld de uitnodiging voor uw vaccinatie.

Via dit instructiefilmpje wordt het aanmelden via Mijn Burgerprofiel gedetailleerd uitgelegd. Hier vindt u de voordelen van Mijn Burgerprofiel.