vrijwilligers maken het verschil

Tijdens de week van de vrijwilliger willen we onze Zoerselse vrijwilligers extra in de bloemetjes zetten en hen bedanken voor hun inzet. Ook al moesten ze noodgedwongen hun activiteiten stoppen omwille van corona, toch bleven ze doorgaan.

2020 was een jaar om niet te vergeten. Door de vele coronamaatregelen was het voor vele vrijwilligers onder ons niet mogelijk om hun engagement aan te gaan. Zij moesten ook verplicht in hun kot blijven. De persoonlijke contacten werden beperkt.

er staan en blijven gaan

Maar u bleef niet bij de pakken zitten. Via verschillende alternatieven konden we op uw steun blijven rekenen. U deed boodschappen voor zij die het nodig hadden. U belde massaal naar onze oudere bevolking tijdens een ‘opbelactie’. U bezorgde onze 80-plussers kaartjes en peperkoeken hartjes. Woonzorgcentra in nood konden op uw hulp rekenen, u maakte mondmaskers bij de vleet  ...

een golf van solidariteit

De coronacrisis had ook een positief effect op u. Corona maakte de vrijwilliger wakker in vele mensen. Er heerste een golf van solidariteit. Ook de komende maanden zijn er nog héél wat mensen en organisaties zijn die de steun van vrijwilligers goed gebruiken, denk maar aan de verschillende vaccinatiecentra die de afgelopen weken opgericht werden. Ook daar maakt u het verschil.

plannen voor de toekomst

Met de vaccinatiecampagne die volop aan de gang is, kunnen opnieuw plannen maken om onze activiteiten op te starten. Hiervoor hebben we u nodig! Vanaf het moment dat we opnieuw mogen, vliegen we er weer in! Graag doen wij opnieuw beroep op u om van onze gemeente een warm, actief, zorgzaam Zoersel te maken. We hopen dat u zich, zoals vroeger, engageert zodat we deze moeilijke periode vlug zullen vergeten. Enkel samen kunnen we dit overwinnen.

Bedankt, u bent ZOE ne vrijwilliger!