Werelddag tegen mensenhandel in het teken van kinderen

Dinsdag 30 juli is het de Internationale Dag tegen Mensenhandel. Mensenhandel is een van de meest lucratieve misdaden ter wereld en België ontsnapt hier niet aan. Het thema dit jaar is "Laat geen enkel kind achter in de strijd tegen mensenhandel".

Eén op drie slachtoffers van mensenhandel is een kind. Meisjes worden hierbij het vaakst uitgebuit. Oorlogen, financiële crisissen, de pandemie, maar ook sociale media maken kinderen extra kwetsbaar. Bovendien worden veel (verdachte) situaties en problemen niet gerapporteerd, waardoor mensenhandel onder de radar kan blijven.

centraal meldpunt

Het centraal meldpunt voor slachtoffers van mensenhandel is een fundamenteel instrument om informatie te krijgen, hulp te vragen of in contact te komen met de Belgische gespecialiseerde centra voor slachtoffers. De hulp via hun website is gratis en vertrouwelijk. (www.stopmensenhandel.be)

blue heart

Het blauwe hart als campagnebeeld vertegenwoordigt het verdriet van degenen die worden uitgebuit, terwijl het ons herinnert aan de koelbloedigheid van degenen die medemensen kopen en verkopen. Kom je het hart op 30 juli ergens tegen? Dan weet je dat dit een steunbetuiging is in de strijd tegen mensenhandel.