werken E313 tussen Wommelgem en Ranst

Om maximaal gebruik te maken van de huidige verkeersluwe periode worden er door het Agentschap Wegen en Verkeer onderhoudswerken gepland op de E313 tussen Wommelgem en Ranst. Over een afstand van ongeveer zeven kilometer wordt in de richting van Hasselt de rechterrijstrook vernieuwd. Om de verkeershinder zo beperkt mogelijk te houden, worden de werken vooral ’s nachts en in het weekend uitgevoerd. Tijdens die momenten moet het verkeer over één rijstrook passeren.

vernieuwing wegdek

De werfzone begint kort voor het rondpunt van Wommelgem en loopt tot aan de snelwegparking in Ranst. Ter hoogde van de parking in Ranst wordt ook een kleiner gedeelte van de middelste rijstrook vernieuwd. Over een afstand van zeven kilometer zullen er twee nieuwe lagen asfalt worden aangelegd. (zie afbeelding rechts)

fasering en hinder

Omdat de werken ’s nachts en in het weekend uitgevoerd kunnen worden, zal de verkeershinder beperkt blijven. De werken starten maandagavond 27 april en zullen tegen maandagochtend 4 mei volledig afgerond zijn. De grootste hinder wordt verwacht op zaterdag 2 mei omdat er ook overdag gewerkt zal worden. De op- en afritten van het complex Wommelgem (afrit 18) richting Hasselt worden tijdens de eerste twee nachten afgesloten. Het verkeer voor de oprit wordt omgeleid via het complex Oelegem (E34). De afrit naar de snelwegparking in Ranst wordt gedurende vier nachten afgesloten. In de richting van Antwerpen zult u geen hinder ondervinden.