wijkbudget april | dien je project in

Heb jij een idee om de sociale samenhang in je buurt te verbeteren? Of om een gemeenschappelijk tuintje in te richten in je wijk? Of gewoon om jouw buurt op een duurzame manier nog aantrekkelijker te maken? Deel het vóór 1 april op denkmee.zoersel.be.

Wat is het wijkbudget?

Het wijkbudget is een subsidieproject om de sociale samenhang in je buurt te verbeteren of om je buurt aantrekkelijker te maken. Twee keer per jaar kan je een project indienen: vóór 1 april en vóór 1 oktober.

Waar moet het project aan voldoen?

Het moet een blijvende impact hebben op de buurt en aandacht hebben voor de sociale samenhang, klimaat en milieu. Ook moet je aantonen dat je project door minstens 10 mensen uit 5 verschillende straten wordt gesteund. Dit laatste kan ook later toegevoegd worden.

Hoe dien ik een project in?

  • Ga naar denkmee.zoersel.be.
    Ben je lid van Hoplr, dan heb je automatisch toegang. Nog geen lid? Dan kan je jezelf apart registreren op het inspraakplatform.
  • Klik op het project ‘wijkbudget oproep april 2024’.
  • Zoek op de kaart waar je een verandering wil zien.
  • Klik op de juiste locatie en kies ‘Plaats een idee’.
  • Vul het formulier zo volledig mogelijk in en druk op de knop ‘Dien in’.

Wordt jouw project verkozen? Dan krijg je vanuit de gemeente een budget ter ondersteuning. Dit bedraagt  maximaal 10.000 euro. Voor de oproep van april werden al vijf projecten ingediend, maar het project van jouw buurt kan er nog bij!