Zoerselaars (her)ontdekken hun gemeente

Jaren geleden was Zoersel een van de eerste gemeenten die een onthaalmoment voor nieuwe inwoners organiseerde. Deze vroegere traditie, die liep tot 2013, wil het bestuur graag nieuw leven inblazen. Daarvoor werd er een nieuw concept uitgewerkt, waardoor ook de mensen die al even in Zoersel wonen hun gemeente nog beter kunnen leren kennen: de interactieve fietsroute ‘rond(om) Zoersel’.

nieuwe fietsroute

Het addendum dat door het nieuwe bestuur werd goedgekeurd, voorziet dat het onthaalmoment van nieuwe inwoners terug wordt opgestart. Op onze nieuwe fietsroute, die letterlijk door heel Zoersel loopt, krijgt u heel wat gesproken of geschreven informatie over onze dienstverlening, leuke geschiedenisweetjes en ontdekt u de mooiste plekjes van onze gemeente. Op een tocht van 24 kilometer ontdekt of herontdekt u uw gemeente.

Door de uitwerking van een permanente route moet u als nieuwe Zoerselaars niet wachten tot een onthaalmoment, maar kunt u op elk moment kennismaken met de dienstverlening en talrijke mooie plekjes. Bent u geen nieuwe inwoner? Dan kunt u ook op ontdekkingstocht! Misschien wel een leuke gezinsactiviteit tijdens de zomermaanden?

welkomstmoment

De fietsroute krijgt haar doop tijdens het eerste nieuwe onthaalmoment voor nieuwe inwoners op zondag 19 juni. Aansluitend aan een receptie met koffiekoeken en fruit, rijden de nieuwe inwoners in groep met enkele bestuursleden de nieuwe route.

via app

Vanaf zondag is de route voor elke Zoerselaar beschikbaar en kunt u de route fietsen wanneer het u zelf past. Dit kan door gebruik te maken van de app izi.travel. Zoek in de app op ‘rond(om) Zoersel’ of scan onderstaande QR-code met de app. Er kan op elke stopplaats ingestapt worden op de route.

wandelen

Met de uitwerking van de fietsroute stopt het echter niet. Als u liever wandelt dan trapt, wachten u later dit jaar nog drie kleinere wandelroutes. Zo geven we u ook de gelegenheid om uw eigen deelgemeente te verkennen. Of wie weet zelfs ook in de andere deelgemeenten?