Bye Bye Gazon: ook wij doen mee

BYE BYE GAZON - Door het initiatief van onze bekende inwoner Dieter Coppens, wordt de grasmaaier in heel wat Vlaamse tuinen geweerd. Ook lokale besturen en gemeenten worden opgeroepen om zoveel mogelijk van hun grasperken te laten groeien.

Beuk & Noot en haar leerlingen zetten dit jaar graag hun schouders mee onder het groene project. In de weide tussen het sporthal van Amigos en onze school en een groene strook aan de parking aan de Achterstraat, werden zes bermbordjes geplaatst. De zes leerjaren van de school gaven massaal hun goedkeuring waarna de leerkracht op ieder bordje de klasnaam schreef. Wanneer het gras een goede hoogte heeft, zullen de klassen een kijkje gaan nemen naar het bijenbuffet dat er ontstaan is. De fauna en flora wordt vervolgens vergeleken met stukjes groen die om verschillende redenen wel gemaaid worden. 

over het initiatief

"Het zwaartepunt van de campagne ligt in de lente maar we mobiliseren burgers het jaar rond om anders aan de slag te gaan in hun tuinen. De campagne werd zo opgebouwd dat een lokale overheid moeiteloos de burgers, bedrijven, groendiensten en schoolkinderen bereiken kan. De ludieke filmpjes met Dieter Coppens spreken voor zich en er wordt gewerkt met een interactieve teller per stad of gemeente waarop elke vierkante meter ongemaaid gras in tuin of berm kan worden ingevoerd.”