speelpleinwerking

wat

Tijdens de zomermaanden organiseren we een gratis speelpleinwerking, die ieder jaar plaatsvindt in één (of meer) van de gemeentelijke basisscholen. Een enthousiaste ploeg van opgeleide monitoren stelt elke week een gevarieerd spelaanbod samen. Op het speelplein kunnen kinderen op avontuur, op ontdekkingstocht in de ruimte en nog zo veel meer. Kortom, een zomer vol speelplezier.  

Tijdens andere vakanties is er geen speelpleinwerking. Neem hier een kijkje welke sport- en jeugdkampen er verder nog te vinden zijn in onze gemeente.

In het voorjaar vindt u op deze pagina meer informatie over inschrijvingen en de medische fiche, die u op voorhand moet invullen. Deze fiche zal tijdig beschikbaar worden op deze pagina.

  voor wie

  Voor lagereschoolkinderen van het eerste tot en met het zesde leerjaar. De kinderen kunnen meedoen vanaf het moment dat ze het eerste leerjaar hebben afgerond en naar het tweede leerjaar gaan.

  brengen en ophalen

  Spelen doen we van 9 tot 16 uur, op vrijdag tot 14.30 uur. Uw kind komt een hele dag spelen. Halve dagen zijn dit jaar niet toegestaan. Tijdens de activiteiten kunt u uw kind niet ophalen of brengen. De speelpleinwerking blijft namelijk niet altijd op het speelterrein, maar gaat ook wel eens ergens anders spelen.

  extra maatregelen bij het brengen en halen

  • u draagt bij het brengen en halen een mondmasker.
  • u respecteert de veilige afstand van 1,5 meter met monitoren en de andere ouders.
  • u betreedt het speelterrein niet! U blijft in de onthaalzone.
  • als u met de auto bent, wacht u in de auto (uw kind komt alleen binnen bij het afzetten of komt bij het ophalen naar u toe). 
  • laat uw kinderen niet brengen of ophalen door een kwetsbare persoon (zoals grootouders).

  gelieve de breng- en ophaalmomenten te respecteren

  brengen

  tussen 8.30 en 9 uur

  ophalen

  tussen 16 en 16.30 uur
  (enkel op vrijdag tussen 14.30 en 15 uur)

  Als uw kind alleen naar huis mag na de speelpleinwerking, moet u hiervoor een briefje meegeven met uw kind en meldt u dit aan de monitoren.

  voor- en naopvang

  Elk jaar bekijken we of we samen met externen in voor- en naopvang kunnen voorzien. Deze opvang is dan betalend.

  zorgmonitor en Gewoon Spelen

  Op het speelplein is een zorgmonitor aanwezig. Als u weet dat uw kind soms minder goed functioneert in groep of tijdens het spelen (als gevolg van bijvoorbeeld  ADHD, autisme, hoogsensitiviteit, slechtziend of -horendheid, nood aan structuur, moeilijke omgang met andere kinderen,… ) vernemen we graag tips van u hoe we hier best mee omgaan. Deze tips kunt u meedelen in de medische fiche en toelichten aan de zorgmonitoren. Zo proberen we ieder kind spelplezier te laten beleven.  

  'Gewoon Spelen' van Monnikenheide Spectrum

  Blijkt de ondersteuning van onze zorgmonitor niet voldoende, dan laten we dit weten. Dan kan uw kind mogelijk meer plezier beleven bij ‘Gewoon Spelen’. Dit is een aangepaste speelpleinwerking van Monnikenheide Spectrum voor kinderen tussen de 3 en 21 jaar. Zij bieden professionele, aangepaste zorg voor uw kind. Klik hier voor meer informatie.

  spelprogramma

  In de voormiddag is er een begeleid spel in leeftijdsgroepen of met de ganse groep. In de namiddag kan uw kind vrij kiezen uit verschillende activiteiten of speelhoeken.

  Af en toe verlaten we het speelterrein om andere speeluitdagingen aan te gaan.