speelpleinwerking

De speelpleinwerking is een gemeentelijk jeugdwerkinitiatief dat start op woensdag 5 juli en eindigt op vrijdag 25 augustus. Tijdens die periode kunnen lagereschoolkinderen een hele dag komen ravotten met hun leeftijdgenootjes. 

Dit jaar gaat de speelpleinwerking door in gemeentelijke basisschool Pierenbos in Halle en in gemeentelijke basisschool de Kiekeboes in Zoersel.

Opgelet:

 • 11 juli, 21 juli en 15 augustus zijn feestdagen, dan is er geen speelpleinwerking.
 • 10 juli en 14 augustus is er wel speelpleinwerking, maar geen voor- en naopvang.

Voor lagereschoolkinderen van het eerste tot en met het zesde leerjaar. De kinderen kunnen mee komen spelen vanaf het moment dat ze het eerste leerjaar hebben afgerond en naar het tweede leerjaar gaan.

Spelen doen we van 9 tot 16 uur, op vrijdag tot 14.30 uur. Uw kind komt een hele dag spelen. Tijdens de activiteiten kunt u uw kind niet ophalen of brengen. De speelpleinwerking blijft namelijk niet altijd op het speelterrein. De monitoren gaan ook wel eens op verplaatsing (vb. bos, grasveld) om andere speeluitdagingen en -impulsen uit te lokken.

gelieve de breng- en ophaalmomenten te respecteren

brengen

tussen 8.30 en 9 uur

ophalen

tussen 16 en 16.30 uur
(opgelet: op vrijdag tussen 14.30 en 15 uur)

 

Als uw kind alleen naar huis mag na de speelpleinwerking, moet u hiervoor een briefje meegeven met uw kind en dit melden aan de monitoren.

De kinderen die om 16.30 uur (of vrijdag om 15 uur) niet zijn opgehaald, worden naar Ferm Kinderopvang gebracht. Normaal gezien heeft u dit dan aangevinkt bij uw speelpleininschrijving én heeft u uw kind vooraf klant gemaakt bij BKO Ferm (zie verder bij voor- en naopvang).

Als u uw kinderen wegens onvoorziene omstandigheden niet tijdig kunt ophalen, dan rijden ze met de bus mee naar Ferm Kinderopvang en zal u daarvoor door Ferm ook de bijhorende vergoeding worden aangerekend. Bij de inschrijving van het speelplein moet u de toestemming geven dat het speelplein in deze uitzonderlijke situatie de nodige persoonsgegevens door kan geven aan Ferm. 

voor- en naopvang

Moet u vroeger vertrekken dan 8.30 uur of kan u uw kinderen niet voor 16.30 uur (vrijdag voor 15 uur) ophalen, dan kan uw kind - op voorwaarde dat het klant is - bij Ferm Kinderopvang terecht voor voor- of naopvang. Uw kind kan dan van daaruit vertrekken naar de speelpleinwerking of er ’s avonds ook naartoe gebracht worden met de bus. Vermeld dan ’s morgens duidelijk bij Ferm Kinderopvang naar welke locatie van de speelpleinwerking uw kind gebracht moet worden en of hij/zij terug mee naar de naopvang moet komen.

Van maandag tot donderdag is er busbegeleiding voorzien door de monitoren van de speelpleinwerking. Op vrijdag (voor en na) wordt dit verzorgd door de kinderbegeleidsters van Ferm Kinderopvang en is het vervoer betalend. U geeft per dag aan of u gebruik wenst te maken van het busvervoer van en naar de opvang.

Ferm Kinderopvang biedt geen voor- en naopvang op 10 juli en 14 augustus. 

Hun diensten zijn betalend. Zorg dus zeker dat u voor de zomer het dossier van uw kind in orde brengt. U kan hiervoor een afspraak maken via bko.zoersel@samenferm.be of via 03 420 08 44.

betalende vooropvang van 7 tot 8.30 uur
betalende naopvang
 

van 16.30 tot 19 uur
(vrijdag van 15 tot 19 uur)

 

Op het speelplein is een zorgmonitor aanwezig. Als u weet dat uw kind soms minder goed functioneert in groep of tijdens het spelen (als gevolg van bijvoorbeeld  ADHD, autisme, hoogsensitiviteit, slechtziendheid of slechthorendheid, nood aan structuur, moeilijke omgang met andere kinderen …) vernemen we graag tips van u hoe we hier best mee omgaan. Deze tips kunt u meedelen in de medische fiche en toelichten aan de zorgmonitoren. Zo proberen we ieder kind spelplezier te laten beleven.  

'Gewoon Spelen' van Monnikenheide Spectrum

Blijkt de ondersteuning van onze zorgmonitor niet voldoende, dan laten we dit weten. Dan kan uw kind mogelijk meer plezier beleven bij ‘Gewoon Spelen’. Dit is een aangepaste speelpleinwerking van Monnikenheide Spectrum voor kinderen tussen de 3 en 21 jaar. Zij bieden professionele, aangepaste zorg voor uw kind. Klik hier voor meer informatie.

Een enthousiaste ploeg van opgeleide (attest van animator in het jeugdwerk) monitoren stelt elke week een gevarieerd spelaanbod samen. In de voormiddag is er een begeleid spel in grote of opgesplitste groepen, in de namiddag worden er speelhoeken opengesteld en kunnen de kinderen vrij kiezen uit een begeleide activiteit of een open speelhoek, zoals bijvoorbeeld de zandbak.

Spelplezier beleven staat centraal. Zorg dus steeds dat uw kind kleding draagt die vuil mag worden en schoeisel draagt dat tegen een stootje kan. Weer of wind houdt de echte speelvogels niet tegen. Zorg dus ook dat u afhankelijk van het weer een zonnepet en -crème of een regenjas meegeeft samen met een lunchpakket, voldoende drank en gezonde tussendoortjes. Waardevolle spullen en spelcomputers laten we thuis.

In de webshop wordt bij de omschrijving van elke week al een tipje van de sluier van het spelprogramma opgelicht. Op het speelplein zelf komt uw kind de rest van het programma te weten.

 • week 1: 5 - 7 juli: op een onbewoond eiland
 • week 2: 10 - 14 juli: jungle
 • week 3: 17 - 21 juli: film en tv
 • week 4: 24 juli - 28 juli: Like me
 • week 5: 31 juli - 4 augustus: sprookjes en mythes
 • week 6: 7 - 11 augustus: olympische spelen
 • week 7: 14 - 18 augustus: minions (dit thema kan nog wijzigen)
 • week 8: 21 - 25 augustus: wilde westen!

U moet vooraf inschrijven voor de dagen dat uw kind komt spelen, ten laatste op donderdag de week ervoor. Dit kan via de webshop, maar enkel aan de hand van een code die u van ons krijgt nadat u ons eerst de medische fiche hebt bezorgd. 
Bent u nog niet zeker of uw kind zal komen, vul dan toch al - vóór 1 juli - de medische fiche in. Zo kunnen de monitoren vóór de aanvang van de speelpleinwerking alle medische en contactgegevens van uw zoon/dochter verwerken.

NIEUW dit jaar is dat u uw zoon of dochter voor maximum 21 dagen kunt inschrijven.

 • Als uw kind ziek is, kan het niet komen spelen. Wordt uw zoon of dochter ziek tijdens het spelen, dan belt één van de monitoren u op. De monitoren mogen geen medicatie toedienen. Alleen als zij met u overlegd hebben, mogen zij eenmalig een koortswerend middel toedienen. 
 • Moet uw kind op regelmatige basis medicatie nemen? Dat kan enkel met een attest van een behandelend arts. U kunt het attest voor medicatie hier downloaden. De medicatie zal dan worden gegeven door of onder toezicht van de hoofdmonitor.
 • Uw kind is verzekerd voor lichamelijke ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid, maar niet voor diefstal, verlies of beschadiging van persoonlijke spullen.
 • Is uw kind iets verloren, vraag het dan aan de hoofdmonitor of kom na de zomer langs bij de dienst jeugd (Handelslei 167), waar we de verloren voorwerpen verzamelen tot 15 september.
 • Er worden mogelijk foto's genomen tijdens de activiteiten. Deze foto's kunnen gebruikt worden in gedrukte gemeentelijke publicaties, op sociale media van de gemeente en op de gemeentelijke website.
 • Zit u met vragen over de speelpleinwerking? Of wilt u persoonlijke dingen meedelen? Spreek dan een monitor aan op het speelplein of bel onze dienst jeugd op 03 2980 9 06.
medische fiche invullen