woonzorghuis de Buurt

Woonzorghuis de Buurt is een samenwerking tussen gemeente & ocmw Zoersel en vzw Emmaüs. Ouderen met zorgbehoeften kunnen er terecht voor permanent verblijf, dagverzorging of kortverblijf. Het woonzorghuis ligt in de dorpskern van Zoersel.  

Het residentiële gedeelte creëert een thuis voor ouderen die veel en zware zorg nodig hebben of voor ouderen met dementie. Elke bewoner beschikt over een eigen zit- en slaapkamer en een douche. De keuken en woonkamer worden gemeenschappelijk gebruikt. 

Wilt u graag thuis blijven wonen, maar hebt u toch geregeld nood aan verzorging of andere ondersteuning buitenshuis? Dan biedt het dagverzorgingscentrum de oplossing voor u. Het centrum vangt namelijk ouderen op die enkel nood hebben aan opvang, zorg en begeleiding tijdens de dag. U kunt bovendien rekenen op vervoer naar en van het dagverzorgingscentrum, als u dat nodig hebt. 

Mantelzorgers nemen vaak de zorg voor hun zorgbehoevende partner of ouder voor hun rekening. Maar soms zijn er momenten dat die persoon een tijdje niet voor deze zorg kan instaan. Op dat moment biedt het centrum voor kortverblijf een oplossing. 

Ouderen met beperkte of uitgebreide zorgvragen of ouderen die na een ziekenhuisopname nood hebben aan herstel of revalidatie, kunnen een aantal weken in een woongelegenheid voor kortverblijf verblijven.